Skip to content
Sulje

Mona Savallampi

 

Koulutus: Myynnin ja visuaalisen markkinoinnin tradenomi

Aloitti renttaajana: 1/2021

 

Miksi suosittelisit Rentaa työpaikkana?

-Rentalla on viihtyisä ilmapiiri ja pääsee tosissaan käärimään hihat ja työn touhuun.

MONA SAVALLAMPI, MYYNTI- JA MARKKINOINTIKOORDINAATTORI

”Työyhteisö vaikutti sellaiselta, että tänne haluan jäädä”

 

Mona Savallampi päätyi renttaajaksi opiskeluihin kuuluvan työharjoittelun kautta.

– Hain koulun puolesta viiden kuukauden työharjoittelupaikkaa. Renta oli minulle brändi, jota olin nähnyt ympäri ämpäri urheilutapahtumia ja milloin missäkin, ja vaikutti mielenkiintoiselta. Silloin ei ollut edes mitään avointa työpaikkailmoitusta, vaan hain muuten vaan, ja silloin tärppäsi, Mona kertoo.

Mona päätyi jatkamaan Rentalla myös työharjoittelun jälkeen. Tärkeimmät syyt löytyivät Monan mukaan monipuolisista tehtävistä ja Rentan ilmapiiristä.

– Rentalla pääsin oikeasti oppimaan heti alkuun. Sain nostaa hihat ja pääsin näkemään millaista markkinointi on käytännössä. Sain niin monipuolisesti tehtäviä käsiini, ja nälkä kasvoi syödessä.

– Silloin oltiin vielä etänä kun aloitin työharjoittelun, mutta Teamsinkin välityksellä huomasi kuinka hyvä ilmapiiri Rentalla oli. Uskalsi kysyä kaikilta jeesiä. Työyhteisö vaikutti sellaiselta, että tänne haluan jäädä, Mona kertoo.

Nykyisin Monan päivät koostuvat erilaisista markkinoinnin ja myynnin tuen tehtävistä. Hän työstää sekä ulkoista että sisäistä viestintää, ja tuottaa sisältöä Rentan eri kanaviin.

Päivän aikana voi työpöydällä olla vaikkapa flyeri Rovaniemelle, kuvien käsitteleminen Renta Easyyn tai videoprojektien suunnittelu.

Monan mieleen on jäänyt eräs hetki oman renttaaja-uran alkutaipaleelta. Aamukahvipöydässä nenän alla nökötti lehti, jossa oli painettuna hänen itse suunnittelemansa kupongit.

– Oli mukava nähdä, että omalla työllä on merkitystä, ja kun lähettää sen PDF:n johonkin painoon, niin se myös painetaan, ja ihmiset näkevät sen. Nykyäänhän se on ihan rutiinia, että näkee ympäriinsä materiaaleja joita on luonut, mutta se ensimmäinen hetki oli siisti, Mona muistelee.

 

 

”En osaisi kuvailla normipäivää”

 

– Se, että on monipuolisesti erilaista tehtävää, on ihan parasta. Minulle toimii se, että päivät eivät ole samanlaisia ja koostu samanlaisista rutiinitehtävistä.

Savallampi pitää työssään Rentalla erityisesti siitä, että saa vapaasti ideoida ja luoda uutta, uusia materiaaleja. Niissä pääsee näkemään oman kädenjäljen.

Haasteista kysyttäessä Mona nostaa esiin markkinoinnin alati muuttuvat trendit ja somealustojen toimintamallit.

– Pitää olla koko ajan tuntosarvet pystyssä, että mitä kannattaa tehdä ja mitä ei? Ei voi vain päättömänä tehdä sitä sisältöä mitä itse haluaa. Sosiaalisessa mediassa on trendejä; joskus vaikkapa videot toimivat ja joskus ne eivät toimi. Pitää olla valmis muovautumaan siihen. Jatkuvasti vaihtuvat trendit on haaste, mutta toki se luo myös mahdollisuuksia kokeilla kaikkea uutta.

Yksi Rentan erikoisuuksista on vireä ja monipuolinen tarjonta erilaisia harrastusklubeja. Niiden kautta saa tukea itselle mieluiseen vapaa-ajan toimintaan ja pääsee tutustumaan työkavereihin ympäri Suomen.

– Minulle mieluisaksi on paljastunut Renta Runners -klubi. Siinä jäsenet voivat harrastaa monia lajeja, esimerkiksi hiihtoa, pyöräilyä ja juoksua. Oikeastaan tuon klubin ansiosta olen innostunut juoksemaan entistä enemmän. ”Pertsat” ostin viime talvena ihan sen takia, että pääsen hiihtämään. Tämä klubi on vaikuttanut siihen, että kun muutkin hiihtävät niin minäkin hiihdän, Mona nauraa.

– Lokakuussa 2022 ylitin itseni ja kävin juoksemassa puolimaratonin, ensimmäisen laatuaan. Ilman Renta Runners -klubia en olisi sellaiseen lähtenyt.

 

 

”Mikä ikinä titteli onkaan, kaikki ovat saman arvoisia”

 

Mona kertoo todella viihtyneensä Rentalla. Työilmapiiriä hän kuvailee viihtyisäksi sekä toisia kunniottavaksi ja otetta työntekoon rennoksi.

– Olen sitä mieltä, että työyhteisö on yksi tärkeimmistä asioista työssä viihtymiselle. En ehkä olisi tänne jäänyt (työharjoittelun jälkeen), ellei työyhteisö olisi ollut minulle mieleinen ja viihtyisä. Olen ollut tosi tyytyväinen meidän ilmapiiriin.

Rentan erottaa muista työpaikoista Monan mielestä matala hierarkia.

– Tuntuu että työntekijöitä arvostetaan. Mikä ikinä titteli onkaan, kaikki ovat saman arvoisia. Työntekijöistä pidetään oikeasti hyvää huolta.

– Koen, että se on myös vahvuus että Renta on nuori yritys. Olen päässyt tekemään tosi siistejä juttuja. Siinä on myös työntekijällä mahdollisuuksia päästä tekemään isoja juttuja ja kaiken maailman uusia projekteja, jos työskentelee tällaisessa kehittyvässä, nuoressa yrityksessä, jossa kaikki ei ole täysin valmista ja prosessit monia kymmeniä vuosia vanhoja, ja niihin ei pääse enää vaikuttamaan.

Mona ei sulje pois mahdollisuutta, että matka jatkuisi Rentan sisällä joskus uusiin tehtäviin.

– Kahden vuoden aikana olen ollut työharjoittelija, kesätyöntekijä ja sen jälkeen vakinaistuin. En näkisi todellakaan mahdottomaksi, että tässä joitain ura-askelia otettaisiin. Olen jo saanut kokeilla siipiäni projektipäällikkönä; sain kansainvälisen intra-projektin hoitaakseni. Mielelläni katson mihin tämä matka johtaa!