Skip to content
Sulje

Mikko Rämänen

 

Koulutus: Rakennusalan perustutkinto
Konevuokrajaana: vuodesta 2012
Aloitti renttaajana: heinäkuussa 2016

 

Miksi suosittelisi Rentaa työpaikkana?

-Meillä on mahtava yhteishenki ja täällä ollaan aidosti kiinnostuneita alasta sekä asiakkaista. Hyvät henkilöstöedut ja henkilökunnasta pidetään huolta. Renta on myös alan edelläkävijä muun muassa digitalisaation saralla. Täällä pyritään uudistamaan alaa, jotta asiakasta voitaisiin jälleen palvella vähän paremmin.

 

MIKKO RÄMÄNEN
ALUEMYYNTIPÄÄLLIKKÖ, JYVÄSKYLÄ

 

“Hyvä yhteishenki vallitsee koko yrityksen laajuisesti.”

 

Vuonna 2012 konevuokraajana aloittanut Mikko Rämänen työskentelee Jyväskylän Rentan toimipisteen aluemyyntipäällikkönä. Kiinnostus alaa kohtaan oli herännyt aiemmissa työtehtävissä rautakaupassa ja muoviteollisuuden teknisen myyjän tehtävissä. Konevuokraajaksi Rämänen pääsi julkisen haun kautta.

– Teknisenä myyjänä toimiessani asiakkaina olivat rautakaupat, rakennus- ja putkiliikkeet, maanrakennusliikkeet sekä muut. Vuokrausala kiinnostaa ja konevuokraus on monipuolista työtä.

Rentalle Rämänen siirtyi vuonna 2016. Vuokraamoalalla asiakkuuspäällikkönä työskennellyt Rämänen lähti mielellään mukaan perustamaan uutta konevuokraamoa Jyväskylään aluemyyntipäällikön roolissa.

– Rentalle tulin yhtiön alkuvaiheessa, kun yhtiötä ruvettiin perustamaan. Tarjoutui mahdollisuus lähteä remmiin mukaan.

 

 

Tekemisen meininkiä paikallisella otteella

 

Perustyöpäivä on aika kiireinen ja touhukas. Paljon lähtee ja palautuu tavaraa. Työpäivät ovat hyvin vaihtelevia: välillä lasketaan tarjouksia, välillä käydään työmailla pyörähtämässä ja suunnitellaan asiakkaan kanssa ratkaisuja heidän tarpeisiinsa.

Hektisestä arjesta selvitään oikeilla työkaluilla ja hyvällä työporukalla. Lisäksi alihankkijat ja mahtavat asiakkaat helpottavat päivittäisten asioiden hoitamista.

– Meillä on Jyväskylässä erittäin hyvä työporukka ja homma toimii. Hyvä yhteishenki vallitsee koko yrityksen laajuisesti. Kaikilla on tekemisen meininki ja autetaan toista. Esimerkiksi kaluston siirtely on sujuvaa toimipisteiden välillä, kun sellaiselle tarve tulee.

Rentan paikallisuutta korostavan toimintafilosofian Rämänen näkee hyvänä.
– Se on yksi meidän vahvuuksista. Pystymme reagoimaan nopeasti tilanteisiin ja paikallinen tuntemus alueen markkinoista ja toimintatavoista hyödyttää meidän lisäksi myös meidän asiakkaita. Pyrimme myös suosimaan paikallisia alihankkijoita.

Työssään Rämänen arvostaa hyvää ryhmähenkeä ja henkilökunnan arvostusta.
– Meillä on kova ryhmähenki ja on mukavaa, kun työntekijöitä arvostetaan. Meillä on esimerkiksi hyvät henkilöstöedut jokaisella työntekijällä ja työntekijöistä pidetään huolta. Uusimpana henkilöstöetuna Rämänen mainitsee Smartumin liikuntasetelit.
– Tervetuloa renttaamaan!