Skip to content
Sulje

Jari Juselius

 

Koulutus: Metallituotemyyjä ja tekninen koulu

Aloitti renttaajana: 05/2017

 

Miksi suosittelisit Rentaa työpaikkana?

-Mielenkiintoinen, vaihteleva työ. Koko Rentan henkilöstö. Rentan toimintamalli, jossa luottamus toimia asiakkaiden kanssa on annettu tähän pisteelle.

Jari-Juselius

JARI JUSELIUS TOIMIPISTEEN ESIMIES, LAPPEENRANTA

 

“Kyllä meillä ihan poikkeuksellinen kokoonpano on”

Lappeenrannan Rentan toimipisteen esimiehenä Juseliuksen vastuulla ovat päivittäiset vuokraamotyöt, töiden organisointi, päivittäiset huollot, alihankinta, yhteistyökumppanit sekä ostolaskuista huolehtiminen. Konkreettisena erona muihin Lappeenrannan renttaajiin on se, että toimipisteen esimies käy vähemmän asennus-, huolto- ja korjaustöissä kentällä.

Ennen nykyistä pestiä Juseliukselle oli ehtinyt kertyä kokemusta pultti- ja ruuviliikkeestä, rautakaupasta, tehdaskunnossapidosta sekä logistiikkapuolen tuotannonsuunnittelusta. Rentan tarjoamassa työssä Juseliusta kiinnostivat uuden yhtiön mahdollisuudet – uuden luominen kasvavalla ja voimakkaasti kehittyvällä toimialalla.

–Vuokraaminen on ihan merkittävästi lisääntynyt. Ihmiset ovat ymmärtäneet, että kaikkea ei tarvitse, eikä kannata, omistaa.

 

Halu oppia on melkeinpä tärkeintä

Työmaan siisteys, koneet, työmenetelmät, varusteet ja työmaatilat kehittyvät jatkuvasti parempaan suuntaan. Juseliuksen mukaan tämän seurauksena työhön on mukavampi tulla. Samalla työ rakennusalalla tulee houkuttelevammaksi. Juselius näkee, että konevuokraamoilla on tärkeä rooli koko rakennusalan turvallisuuden ja viihtyvyyden parantamisessa.

Joskus asiakkaat tulevat suoraan kysymään uutta kalustoa josta ovat kuulleet. Usein Juselius kollegoineen ensin selvittää tarpeen, keskustelun kautta etsii siihen sopivimman vaihtoehdon ja tarvittaessa myös opastaa laitteiden käytössä.

Juseliuksen työssä omaa ammattitaitoa pitää kehittää jatkuvasti. Hän mainitsee yhtenä esimerkkinä pölynhallintaan liittyvän tuoreen valtioneuvoston asetuksen työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta – johon liittyen Renta on julkaissut hyvän podcast-jakson.

Juseliuksen mukaan konevuokraajan pitää olla valmis tarttumaan melkein ”hommaan kuin hommaan”. Alan ulkopuolelta tuleva pärjää hyvin, jos on oikea asenne.

– Tässä työssä voi melkein kaiken opetella. Se, että haluat oppia ja otat tietoa vastaan, on melkein tärkeimpiä juttuja. Tässä meillä Lappeenrannassa oli – nyt jo eläkkeelle jäänyt – kaveri, jolla oli yli kolmenkymmentä vuotta kokemusta alalta ja luvattoman iso tietotaito. Hän meitä täällä ohjeisti ja opasti hyvin selkeästi.

–Meillähän tää työ on sellainen, että yksi ei voi keskittyä tekemään pelkästään nurkassa koneita tai olemaan pelkästään tiskillä. Yksikään päivä ei ole samanlainen. Ikinä.

 

Avoin kulttuuri teki heti vaikutuksen

Heti Rentalla aloitettuaan Juselius vaikuttui läpi yhtiön vallitsevasta avoimuuden kulttuurista.

– Se millä tavalla asioista puhutaan ja miten niistä kerrotaan oli ihan ensimmäinen, josta huomasi että täällä toimitaan ihan toisella tavalla kuin monessa muussa työpaikassa.

Juselius kertoo myös nauttivansa siitä, että luottamus tehdä päätöksiä on annettu paikalliselle tasolle, toimipisteelle.

Avoimuuden ja luottamuksen lisäksi Juselius kehuu Rentalle löytynyttä henkilöstöä ja yhteishenkeä.

–Iteki monessa paikkaa ollu töissä. Kyllä meillä ihan poikkeuksellinen kokoonpano on.