Skip to content
Sulje

Kosteudenhallinta

Rakennusaikainen kosteudenhallinta on projektin aikataulun ja rakentamisen laadun kannalta kriittinen kokonaisuus. ​Rentalta saat tehokkaat ja toimivat ratkaisut kaikenkokoisiin tarpeisiin!

Vuokraa meiltä
kalusto

Kosteudenhallinnan kalusto sinua varten

Estä kosteusvirheet, laatuvirheet ja viivytykset

Kosteudenhallinnan päätavoitteena on estää kosteusvaurioiden synty ja varmistaa rakenteiden riittävä kuivuminen ilman aikatauluviivytyksiä. Laajemmin ajateltuna kosteudenhallinta on koko rakennuksen elinkaaren prosessi, joka alkaa jo hankesuunnittelusta, jossa huomioidaan kosteuden asettamat vaatimukset mm. aikatauluun ja materiaalivalintoihin. Suomessa betonivalun riittävän hyvät kuivumisolosuhteet (lämpötila vähintään +20 C ja suhteellinen kosteus korkeintaan 50 % Rh) vaativat lämmitystä ja kesällä sekä syksyllä myös koneellista kuivausta. Kosteudenhallintaan liittyy läheisesti myös rakentamisen aikainen pölynhallinta, siivous ja materiaalivirtojen hallinta.

Myös varautuminen mahdollisiin vesivahinkoihin on tärkeää. Saneeraustöiden yhteydessä joudutaan usein kuivaamaan olemassa olevia betonirakenteita. Tehokkain tapa on lämmittää kastunutta rakennetta levyn mallisilla tasokuivaimilla. Työmaalla ei useinkaan ole sopivaa resurssia kaikkiin tarvittaviin tehtäviin. Toisaalta voi olla tehokkaampaa, että rakennusliikkeen henkilöstö keskittyy ydinosaamiseensa – eli rakentamiseen. Siksi yhä useammin kosteudenhallinta hankitaan osin tai kokonaan palveluna siihen erikoistuneelta kumppanilta joka hallitsee kaluston sekä prosessit.

Kysy lisää lähimmästä toimipisteestäsi