Skip to content
Sulje

Renttaaja Podcast

Renttaaja Podcast on Rentan asiantuntijapodcast, jossa levitämme konevuokrauksen ilosanomaa. Studion isäntänä toimii Simo Vilhunen.

Renttaaja Podcast on Rentan keskusteluohjelma, jossa annamme ammattilaistemme kertoa omin sanoin millaista arki konevuokraamossa on.

Podcastin voit kuunnella sivujemme lisäksi:

Spotify | iTunes | SoundCloud | Google Podcast | Youtube

Jaksot:

#24 – BAUMA -SPECIAL – JUHO PERÄLÄ JA JARMO NISKALA

Rakennuskoneiden tuoreimmat tuulet valtavilta Bauma-messuilta.
Lue lisää

#23 – VAUHTIJAKSO – RATAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄ KIMI PATOVA, SEKÄ KILPAURANSA LOPETTANUT MATTI SUUR-HAMARI

"Jotenkin aina on ollut veressä, että pitää koheltaa ja mennä kovaa, ja tehdä paljon asioita." - Kimi Patova
Lue lisää

#22 – EVELIINA ”EPPU” TAKA – RENTA FUTURE STARS

"Lumilautailen parhaiten silloin kun nautin siitä mitä mie teen."
Lue lisää

#21 – ”TYÖTURVALLISUUS ON POSITIIVINEN ASIA” – MARKO SULASALMI

Marko Sulasalmi on reilun vuoden päivät toiminut Rentan HSEQ managerina. Sanoista ”Health, Safety, Environment ja Quality” juontuvan tittelinsä mukaisesti Markon työpäivät koostuvat turvallisuuteen, ympäristöön ja laatuun liittyvistä kysymyksistä ja kehitystyöstä.
Lue lisää

#19 & 20 – ”VASTUULLISUUTTA VOI PITÄÄ YRITYKSEN KIIKAREINA” – TEKNISEN KAUPAN LIITON JOHTAVA ASIANTUNTIJA JUHA ALA-HIIRO

Juha Ala-Hiiro operoi työnsä puolesta todellisella näköalapaikalla konevuokrauksen kannalta. Teknisen kaupan liiton johtavana asiantuntijana hänen tehtävänään on tukea yrityksiä näiden omassa toiminnassa.
Lue lisää

#18 – ”EI MUN SUL PITÄNY SOITTAA, MUT JUTELLAAN NY HETKI SIT” – JARMO MUTAN TARINA

Jarmo Mutta ehti tekemään nuoruudessaan kaikenlaisia hommia ikkunanpesusta lähtien. Muutama vuosi vierähti myös Turun yliopistollisen keskussairaalan huoltomiehenä. Kahdeksankymmentäluvun loppupuolella se ura tuli sattumalta päätökseen.
Lue lisää

#17 – TEKEVÄÄ SORTTIA – JUHANI PERÄLÄN TARINA

Juhani Perälä on yksi heistä, joka oli rakentamassa Rentan kasvutarinaa aivan alusta asti. Hän johti aluepäällikkönä yhtä Rentan kolmesta alueesta, ja oli sinä aikana pystyttämässä kymmentä toimipistettä aivan nollasta – lähtien toimitilan vuokrauksista, henkilökunnan palkkauksesta ja kaluston hankinnasta.
Lue lisää

#16 – HIILINEUTRAALIA HIIHTOA SUOMEN IKONISIMMASSA URHEILUPYHÄTÖSSÄ – JARI-PEKKA JOUPPI, HELSINKI SKI WEEKS

Yli kaksi ja puoli vuotta suunniteltu Helsinki Ski Weeks on vihdoin käynnissä uudistuneella Olympiastadionilla. Renta on tapahtumassa mukana kumppanina sekä tapahtuman rakentamiseen ja purkamiseen käytettävän kaluston toimittajana.
Lue lisää

#15 – VASTUULLISUUDELLA ON UUSI OTSIKKO: RENTA FUTURE – KARI-TAPIO SAARELA

Vuoden 2022 ensimmäisessä Renttaaja-podcastin jaksossa vieraana on Kari-Tapio Saarela, Renta Suomen operatiivinen johtaja. Jaksossa pureudutaan Rentan vastuullisuuteen liittyviin toimenpiteisiin, joilla on nyt uusi yhteinen otsikko – Renta Future.
Lue lisää

#14 – WORLD PARA SNOWBOARD WORLD CUP 2021 – MIKA ANDERSSON

Mitä haastava rata vaatii laskijoilta ja rakentajilta? Renttaaja podcastin juontaja Simo Vilhunen kävi jututtamassa Mikaa maailmancupin alla. Andersson nähdään myös toisen totisen kilpailun merkeissä; hän juontaa seuraavan Renta Challengen, josta myös muutama sana podcastissa.
Lue lisää

#13 – TOPI RAITANEN RENTTAAJA-PODCASTISSA – TOKIOSTA TUOREIDEN PULLIEN ÄÄREEN

Topi Raitanen saapui Renttaaja-podcastin vieraaksi hyväntuulisena. Haastattelu tarjosi oivan tilaisuuden analysoida niin Tokion kokemuksia, viiksien tuuheusastetta kuin kestävyysjuoksun nykytilaa sekä tietysti kenties kuuminta aihetta kaikista – täydellisen korvapuustin koostumusta!
Lue lisää

#12 – TYÖHYVINVOINTI ON JOUKKUEPELIÄ – MIA RAINIALA & NICO TIIHONEN

Liian usein asiakkaana tuntuu, että erilaisten yritysten arvot ovat vain viestintäosaston värityskirjan sivuja, arkitodellisuudesta kaukana. Rentan tapauksessa arvot; asiakkaan ymmärtäminen, yrittäjämäisyys, luotettavuus ja innovatiivisuus sekä niihin perustuva tapa toimia, tuntuvat iskostuneen Rentan jokapäiväiseen tekemiseen vähintäänkin keskimääräistä paremmin.
Lue lisää

#11 – ”RENTA EASYSSA MYYDÄÄN ASIAKKAALLE SÄÄSTÖÄ” – TOMI UUNIEMI

Renta Easy on nimensä mukaisesti konevuokraamo taskussa. Easy sana kuvastaa Rentan filosofiaa, jossa rakentajien arjesta ja vuokrakaluston käytöstä pyritään tekemään helpompaa. Renta Easy tarjoaa  24/7 selkeän ja läpinäkyvän tilannekuvan kaikkeen vuokralla olevaan kalustoon ja kustannuksiin.
Lue lisää

#10 – PARALUMILAUTAILIJA MATTI SUUR-HAMARI – TEAM RENTA

Matti Suur-Hamari on maailmanmestari, X-Games -voittaja sekä 2018 paralympialaisten kultamitalisti lumilautailun paracrossissa. Suur-Hamari on aina rakastanut vauhtia ja adrenaliinia.
Lue lisää

#9 – MINKÄLAISTA KONEVUOKRAAMON ARKI ON? – JARI JUSELIUS, RENTA LAPPEENRANTA

Konevuokrauksessa ei aina aamulla tiedä mihin päivän mittaan päätyy. Toimiston sijasta Renta Lappeenrannan toimipisteen esimies Jari Juselius on löytänyt itsensä esimerkiksi Saimaan kanavan pohjalta kuukulkijan kimpusta. Yllätyksellisyys pitää työn mielenkiintoisena, mutta parhaat puolet löytyvät työkavereista sekä Rentan tekemisen tavasta ja toimintamallista.
Lue lisää

#8 – ÄLY TULI TYÖMAATILAAN – JARI KORHONEN

Työmaatilat ovat tänä päivänä ihan muuta kuin koppi, pöytä ja tuoli. Viimeisen 10 vuoden aikana on onneksi älytty, että väliaikainen tila on yhtä tärkeä kuin tavallinen toimisto. 2020-luvulla erilaiset älyratkaisut mullistavat myös työmaatilojen mahdollisuudet.
Lue lisää

#7 – PUHETTA KVARTSIPÖLYSTÄ JA PÖLYNHALLINNASTA

Rakennus- ja saneerausalalla on monia haitallisia pölylajeja, mutta erityistä huomiota kannattaisi kiinnittää kiteiseen piidioksidiin. Valtioneuvosto on loppuvuodesta 2019 vahvistanut uuden asetuksen työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta. Tässä asetuksessa yhtenä tunnistetaan työ johon liittyy altistuminen kiteiselle piidioksidipölylle.
Lue lisää

#6 – KRISTIINA MÄKELÄ – TEAM RENTA

Kolimiloikkaaja Kristiina Mäkelä tunnetaan sanavalmiina ja esiintymistaitoisena urheilijana. Liian usein urheilijoiden ajatukset jäävät parin sanan ”miltä nyt tuntuu”-henkisiin haastatteluihin kentän laidalta. Nyt siihen tehdään poikkeus.
Lue lisää

#5 – OLKILUODOSTA ANGOLAAN – PEKKA VOITON TARINA

Pekka Voitto on yli 50 vuoden kansainvälisen uran koneiden parissa tehnyt Rentan ensimmäinen Fleet Manager. Pekan värikäs ura on kuljettanut miehen konehommiin aavikolta viidakkoon ja keskelle mitä ihmeellisempiä, jopa maailmanhistoriaa järisyttäneitä tapahtumia. Renttaaja-podcastissa Pekka kertoo tarinansa omin sanoin.
Lue lisää

#4 – KAIKKI TELINEISTÄ JA SÄÄSUOJISTA – RENTA TELINEET​

Tässä jaksossa Renta Telineiden työnjohtajana työskentelevä Niko Turunen kertoo kaiken telineistä ja sääsuojista. Myös yleistä...
Lue lisää

#3 – ELLA JUNNILA & TOPI RAITANEN – TEAM RENTA

Rentan sponsoroimat urheilijat, korkeushyppääjä Ella Junnila sekä estejuoksija Topi Raitanen kertovat ajankohtaiset kuulumiset. Jaksossa käsitellään...
Lue lisää

#2 – TARINOITA LAPISTA

Tässä jaksossa vieraana Rentan Pohjois-Suomen aluemyyntipäällikkö Jyrki Saarela. Paljon tarinoita kokeneelta myyntitykiltä karusta Lapista. Studioisäntä:...
Lue lisää

#1 – KONEVUOKRAAMISEN TULEVAISUUS

Universumin ensimmäinen konevuokraamon podcast! Tässä jaksossa keskustelemme konevuokraamisen tulevaisuudesta, toimialasta yleisesti sekä kuumimmista trendeistä. Paljon...
Lue lisää