Skip to content
Sulje

Mikael Lindgren

 

Koulutus: Liikunnanohjaaja

Aloitti renttaajana: 11/2020

 

Miksi suosittelisit Rentaa työpaikkana?

-Renta aidosti ajattelee työntekijää.

MIKAEL LINDGREN, TOIMIPISTETYÖNTEKIJÄ, OULU

”Se näytti niin hyvältä siellä se touhu mitä ne siellä värkkäs” 

 

Mikael Lindgren päätyi renttaajaksi puolivahingossa. Pitkän uran liikunnan ja erityisesti painin parissa tehnyt oululainen oli vuokraamon touhuja seurailtuaan rohkaistunut esittämään kysymyksen, joka oli kysymisen arvoinen.

– Olen Oulun pään Rentan vetäjän Ari Tervosen tuntenut jo meleko pitkältä ajalta muista hommista, ja aina välillä siinä käynyt kylässä, kahavilla ja moikkaamassa. Sitten yksi päivä – se näytti niin hyvältä siellä se touhu mitä ne siellä värkkäs – niin kysäisin vain, että löytyisköhän Mikelle hommaa? Ja sieltä sitten löytyi! Se oli sellainen sattuma niin sanotusti, Lindgren kertaa.

Ensimmäiset puoli vuotta sujui palautuspuolella, laitteita puhdistaen. Samalla koneet tulivat pikkuhiljaa tutuiksi. Nykyisin ”Mikke” viihtyy Oulun Rentan tiskillä; vastaanottaa asiakkaita, vastaa puhelimeen ja ottaa Renta Easy -tilauksia vastaan. Koskaan ei silti tiedä mitä päivän aikana eteen tulee.

– Nyt olen esimerkiksi Kempeleen toimipisteen varikolla auttamassa, kun sieltä on työmaatiloja lähdössä hirveä määrä.

Hyvät sosiaaliset taidot ovat auttaneet Mikaelia sopeutumaan uudelle alalle.

– Tykkään touhuta ja ratkoa asiakkaan niin sanottuja ongelmia siinä, tai jos asiakas ei vaikka tiedä mitä hän tarvitsee. Tykkään olla asiakkaiden kanssa tekemisissä – ja enemmän kasvotusten kuin puhelimessa. Tykkään myös tehdä käsillä asioita. Jos asiakas tarvitsee telineen, niin ihan mielelläni käyn sen itse kantamassa kyytiin, Mikael kertoo.

Konevuokrauksessa riittää mukavasti haasteita ja uutta opeteltavaa. Kaikkea ei voi, eikä tarvitse tietää suoralta kädeltä itse.

– Onneksi meillä on rautaisia ammattilaisia joilta voi aina kysellä, jotta se homma ei jää, vaan menee aina eteenpäin. Täällä ei jää ikinä yksin.

 

 

”Ei tarvi jännittää tai varoa sanojaan”

 

Renttaajien keskuudessa vallitsee rento meininki. Mikael kehuu työkavereitaan ja ilmapiiriä Oulussa ja Kempeleessä.

– Ei tarvi jännittää tai varoa sanojaan. Autetaan aina toinen toistaan. Ei ole sellaista sisäistä kilipailua.

Edelleen ”painivalmentamista harrastava” Mikael kertoo saaneensa työnantajalta tukea myös valmennustoimintaan. Rentalle liikunta ja liikkumaan kannustaminen on tärkeä arvo.

– Meillä on toukokuussa tulossa SM-kisat, ja olen saanut helpotusta työpäivään sen osalta, että harjoittelua ja suunnittelua pystyy tekemään. Siitä mää oon tykänny.

Kun kysytään mikä Rentan erottaa muista työpaikoista, Mikael nostaa esiin kattavat työterveyspalvelut.

– Kyllähän ne pitää huolen työntekijästä. Kaikenlaisia etuja on olemassa. Olen käyttänyt Smartum-seteleitä hierontoihin, ja sitten meillä on aika huippu tuo työterveys. Ei ole koskaan entisissä ammateissa tullut vastaan noin hyvää työterveyttä miten se täällä toimii. Sittenhän meillä on myös bonusjärjestelmä, joka sekin tuntuu oikein kivalta, Lindgren luettelee.

– Kyllä mää oon äärimmäisen tyytyväinen. Tiskilläkin työt ovat niin erilaisia päivittäin. Tämä riittää minulle oikein hyvin.