Usein Kysytyt Kysymykset

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Etkö löytänyt etsimääsi vastausta? Lähimmän Rentan henkilökunta auttaa sinua mielellään kaikissa mahdollisissa vuokraamiseen liittyvissä asioissa. Ota rohkeasti yhteyttä. Olemme täällä sinua varten.

Kuinka vuokraan?

Mitä erilaisia tapoja vuokraamiseen on?

Käynti vuokraamossa, puhelinsoitto, sähköposti tai Renta Easy -sovellus.

Renta Easy on läpinäkyvä ja vaivaton tapa vuokrata. Sovellus tarjoaa monia etuja. Jokainen toimenpide jää sinne talteen. Suosittemme Renta Easya myös koronaturvallisuuden vuoksi.

Ketkä voivat vuokrata Rentalta?

Yritysasiakkaat ja yksityishenkilöt.

Vuokraamista varten pitää avata asiakastili. Tilin perustamiseen tarvitsemme voimassa olevan henkilötodistuksen. Ota yhteys vuokraamoon. Henkilökuntamme auttaa tilin perustamisessa.

Miksi kannattaa vuokrata?

Vuokraaminen on hyvin usein edullisempi, tehokkaampi ja ympäristön kannalta parempi valinta kuin ostaa ja omistaa koneet.

Maksat vain käytöstä. Sinulla on aina käytössäsi tarkoitukseen sopivat modernit koneet, jotka ovat taatusti kunnossa. Renta huolehtii tehokkaasti varastoinnista ja logistiikasta. Hyödyt myös suurten koneiden telematiikan ja tekoälyn tuomista ratkaisuista joita Renta on kehittänyt.

Näiden ja korkeamman hyödyntämisasteen vuoksi vuokraaminen on myös ympäristöystävällisempi ratkaisu. Vuokraamalla rakennuskoneiden elinkaaren aikaista hiilijalanjälkeä voidaan riippumattomien tutkimusten mukaan vähentää 30-50%.*

*https://erarental.org/en/publications/sustainability/carbon-footprint-of-construction-equipment

Miten vuokraaminen tapahtuu?
  • 1. Ota yhteyttä vuokraamoon haluamallasi tavalla: käynti, soitto, sähköposti tai Renta Easy
  • 2. Tee asiakastili, jos sinulla ei vielä ole
  • 3. Tee vuokrasopimus
  • 4. Nouda tai vastaanota koneet
  • 5. Käytä niin kauan kuin tarvitset
  • 6. Palauta vuokraamoon tai sovi noudosta
Voinko varata koneen?

Kyllä. Koneiden varaaminen on mahdollista ja suositeltavaa. Varaamalla saat koneen varmasti kun tarvitset sitä. Tämä johtuu siitä, että voimme varautua kysyntään ja siirtää tarvittaessa kalustoa vuokraamoverkoston sisällä.

Voiko viikonloppuna vuokrata tai palauttaa kalustoa?

Kaluston luovuttaminen ja palauttaminen onnistuu vain silloin kun vuokraamomme ovat auki, eli MA-PE klo 7.00 – 16.30.

Renta Easy -sovelluksessa voit kuitenkin tehdä vuokrauksia koska tahansa, ympäri vuorokauden. Vuokraamon auettua toimipiste vahvistaa tilauksen ja toimittaa huollon tai koneen tilauksen mukaisesti.

Voinko vuokrata koneen Helsingistä ja palauttaa sen Espooseen?

Kyllä voit, edellyttäen että sovit vuokraamon kanssa palautuksesta eri pisteelle jo vuokrauksen yhteydessä. Huom! Ei koske peräkärryjä.

Vastuu kalustosta

Jos kone varastetaan, kuka maksaa?

Kun koneesta tehdään vuokrasopimus, ja se luovutetaan asiakkaan käyttöön, kone on asiakkaan vastuulla.

Mikäli koneesi varastetaan, suosittelemme olemaan välittömästi yhteydessä poliisiviranomaisiin ja tekemään rikosilmoituksen. Myös vuokraamoa kannattaa informoida tapahtuneesta mahdollisimman pian.

Pitääkö akkukäyttöiset koneet palauttaa ladattuna?

Ei tarvitse palauttaa ladattuna. Me lataamme ja huollamme koneen palautuksen jälkeen.

Kuuluvatko polttoaineet koneen vuokraan?

Polttoaineet eivät kuulu vuokraan. Kone vuokrataan toimintakuntoisena eli tankki täynnä. Kone pitää myös palauttaa tankki täynnä. Mikäli meidän pitää tankata kone, laskutamme tankkauksesta erikseen.

Maksaminen

Miten maksan vuokrauksen?

Vuokraamossa hyväksytään yleisimmät maksu- ja luottokortit. Emme vastaanota käteistä.

Laskulla maksaminen on mahdollista yritysasiakkaille.

Milloin vuokra maksetaan?

Vuokra maksetaan palautuksen yhteydessä.

Maksetaanko viikonlopulta vuokraa?

Kyllä, myös lauantailta ja sunnuntailta maksetaan vuokraa. Koneen vuokra maksetaan jokaiselta päivältä jolloin kone on asiakkaan hallussa.

Voiko koneen vuokrata tuntihinnalla?

Valitettavasti ei voi. Minimivuokra on yhden päivän vuokra. Koneen voi vuokrata myös lyhyisiin töihin ja palauttaa saman päivän aikana.

Saako vuokralaskutuksen koneen tuntimittarin mukaan?

Valitettavasti ei saa. Minimivuokra-aika on aina yksi päivä. Mikäli koneessa on tuntimittari, koneella on maksimituntimäärä. Mikäli tämä ylittyy, laskutamme ylimenoajasta.

Jos ulkona sataa ja en voi käyttää konetta, joudunko maksamaan vuokran?

Kyllä. Perimme vuokran myös sadepäiviltä. Koneen vuokra maksetaan jokaiselta päivältä, jolloin kone on asiakkaan hallussa.

Jos vuokraan koneen kolmeksi päiväksi, mutta en käytä konetta toisena päivänä, joudunko maksamaan kolmesta päivästä vai kahdesta päivästä?

Kolmesta päivästä. Koneen vuokra maksetaan jokaiselta päivältä, jolloin kone on asiakkaan hallussa.

Miksi minun pitää maksaa koko viikonlopulta vuokra, vaikka en käytä konetta kuin yhtenä päivänä?

Emme voi tietää onko konetta käytetty yhtenä vai useampana päivänä. Koneen vuokra maksetaan jokaiselta päivältä, jolloin kone on asiakkaan hallussa.

Mistä saan lisää apua kysymyksiin?

Lähimmän Rentan henkilökunta auttaa sinua mielellään kaikissa mahdollisissa vuokraamiseen liittyvissä asioissa. Ota rohkeasti yhteyttä. Olemme täällä sinua varten.