Urheiluklubit

Vuonna 2019 Rentalla päätettiin panostaa työntekijöiden hyvinvointiin ja oivaksi keinoksi löytyivät vapaa-ajan klubit. Klubit ovat työntekijöiden perustamia yhteisöjä joita yritys tukee ja täten kannustaa työntekijöitä pitämään huolta hyvinvoinnistaan. Samalla ihmiset voivat ympäri verkostoa tutustua toisiinsa.

– Kaikkia klubeja yhdistää ihmisten intohimo ja kiinnostus samaan aihepiiriin. Klubeissa samanlaiset ihmiset kohtaavat toisensa ja voivat vaihtaa ajatuksiaan yhteisestä harrastuksesta. Yhteydenpidon helpottamiseksi jokaisella klubilla on oma ryhmä esimerkiksi WhatsAppissa, kertoo Rentan markkinointi- ja viestintäasiantuntija Nico Tiihonen.

 

Ensimmäisenä klubina perustettiin Renta Runners, joka on kestävyysurheilusta kiinnostuneille työntekijöille. Klubin jäsenet ovat tuttu näky erilaisissa juoksutapahtumissa.

 

-Osallistuimme mm. Helsinki City Runiin, jossa moni juoksi ensimmäistä kertaa elämässään virallisen juoksukilpailun, Tiihonen kertoo.
Klubit ovat myös saaneet työntekijät aloittamaan vanhan harrastuksen uudelleen.

 

HC Rentan jäävuorojen jälkeen moni jääkiekon lopettanut on alkanut uudelleen harrastamaan jääkiekkoa. Se on minusta arvokasta, jos saamme ihmiset palaamaan niihin vanhoihin hyviin harrastuksiin, kertoo Tiihonen.

 

Myös jatkuvasti kasvava e-sport on löytänyt Rentalle. Renta Vastaisku -joukkueen tähtäimessä on osallistua yrityksille tarkoitettuun Kanaliigaan, jossa kilpailevat eri yritysten CounterStrike -joukkueet.

 

-Onhan se hienoa, että meidän toimialaa pidetään konservatiivisena ja vanhanaikaisena, mutta silti meillä on oma e-sport joukkue. Se ehkä kuvastaa hyvin, että toimiala on murroksessa ja uudet sukupolvet löytävät myös tälle toimialalle, Tiihonen summaa.