Renttaaja-podcast – Mistä on kyse?

Renta julkaisi alkuvuodesta 2020 ensimmäisenä konevuokraamona oman podcast-sarjan. Nyt kasassa on jo toistakymmentä jaksoa.

Teksti: Simo Vilhunen / simovilhunen.com

 

Idea tehdä konevuokraamolle podcast lähti Rentan sisällöntuottaja Simo Vilhusen harmittelusta, miten lehteen tai verkkosivuille haastateltujen asiantuntijoiden mielenkiintoisista tarinoista joutuu karsimaan pois liikaa hyvää sisältöä.

Kuten Rentalla on tapana, asiaan tartuttiin nopeasti, ja lopulta Vilhunen päätyi vetämään uutta ohjelmaa vaihtuvien vieraiden kera. Mikä sen parempaa, kuin kuulla asiat suoraan mielenkiintoisen, aidon ihmisen suusta?

”Podcast” on yhdistelmä sanoista ”iPod” ja ”broadcast”. Podcastit ovat siis kuin radio-ohjelmia, joita voi kuunnella omalta laitteeltaan. Renttaaja-podcast on saatavilla renta.fi sivun lisäksi suosituimmissa stream-palveluissa; SpotifyiTunesSoundCloudGoogle Podcast ja Youtube.

 

Moderni media sopii modernille konevuokramolle

 

Podcastin paras puoli on saatavuus. Voit kuunnella keskusteluja vaikka lenkkipolulla, auton ratissa, kokkaillessa tai töiden lomassa. Voit myös napata sinua kiinnostavan jakson aiheen tai vieraan perusteella. Voit myös keskeyttää ja jatkaa kun sinulle sopii.

Muita mainioita puolia ovat rajoitusten puute ja henkilökohtaisuus. Pekka Voiton tarinan kuuleminen miehen itsensä kertomana on vaikuttava kokemus. Se ei toisaalta millään muotoa mahtuisi lehden sivuille, vaan ansaitsisi kirjan! Kahdessa tunnissa ehditään kuitenkin käydä Pekan uskomattomia retkiä ja mutkia kiitettävästi läpi Libyasta Angolaan ja Olkiluodosta Moskovaan.

 

Aloita vaikka näistä:

  • Eniten minuutteja: #10 Matti Suur-Hamari (2:27:30)
  • Eniten kuuntelukertoja: #5 Pekka Voitto
  • Eniten suositeltu: #7 Puhetta kvartsipölystä ja pölynhallinnasta

 

Tarinointia ja tiukkaa tietoa

 

Renttaaja-podcastin jaksot tarjoavat tarinoiden lisäksi hyödyllistä tietoa niin rakentajille kuin sadoille renttaajille ympäri Suomen. Eri teemoihin erikoistuneet asiantuntijat saavat podcastissa äänensä kuuluviin. Kuuntelun lomassa oppii varmasti jotain arvokasta.

Kakkosjaksossa kokenut myyntitykki Jyrki Saarela kertoo mitä oivalluksia reppuun on tarttunut ympäri Lappia kierrellessä. Seitsemännen jakson keskustelu kvartsipölystä ja pölynhallinnasta on melkein pakollista kuultavaa kenelle tahansa työmaalla liikkuvalle. Kahdeksannessa jaksossa kurkistetaan työmaatilojen menneisyyteen sekä tulevaisuuteen Jari Korhosen kanssa.

Oman mielenkiintoisen kokonaisuuden muodostavat podcastissa vierailevat Team Rentan urheilijat. Monille tutut tähdet kertovat itsestään formaatissa, jossa kuulija pääsee paljon perinteistä miltä-nyt-tuntuu -tyyppistä haastattelua syvemmälle kiinni puhujan persoonaan.

Renta on jatkuvasti kaivannut uusia renttaajia kasvavaan joukkoonsa, joten Renttaaja-podcast toimii myös konevuokrauksen uramahdollisuuksista kiinnostuneelle oivana tutustumisen keinona. Konevuokraamon arjesta kertoo Lappeenrannan Jari Juselius jaksossa 9.

Joten, seuraavan kerran kun olet vaikkapa työmatkalla, kokeile Renttaaja-podia. Valitse itseäsi kiinnostava jakso ja paina play!

 

Mikä on podcast?

”Podcast” on yhdistelmä sanoista ”iPod” ja ”broadcast”. Podcastit ovat siis kuin radio-ohjelmia, joita voi kuunnella omalta laitteeltaan. Renttaaja-podcast on saatavilla renta.fisivun lisäksi suosituimmissa stream-palveluissa; Spotify, iTunes, SoundCloud, Google Podcast ja Youtube.

Podcastit voit kuunnella sivujemme lisäksi:

Spotify | iTunes | SoundCloud | Google Podcast | Youtube