Skip to content
Sulje

Konevuokraajan vinkit vastuullisiin valintoihin

Ensimmäisestä päivästä lähtien Rentan toiminnan määrittänyt lupauksemme ”Luottamuksesi arvoisia ammattilaisia” pitää sisällään vastuun niin ihmisistä, ympäristöstä kuin yhteiskunnasta laajemminkin.

Rentan 20 vinkkiä:

1. Tiedosta tehokkaat toimet

Muutos lähtee ymmärryksestä. Siksi viestimme avoimesti koneiden ympäristövaikutuksista kuten hiilijalanjäljestä, ja jaamme tietoa tehokkaista toimista omalle henkilöstölle ja asiakkaille. Kaluston kannalta suurin yksittäinen kysymys on koneiden todellinen käyttöaste.

2. Vuokraa ostamisen sijaan

Vuokrakoneen elinkaaren hiilijalanjälki on käytöstä riippuen tutkitusti noin 30-50% pienempi.*

3. Valitse sopiva kone

Jos pienempi riittää, valitse sellainen. Sen vuokrahinta ja ympäristövaikutus on pienempi.

4. Valitse mahdollisimman vähäpäästöinen ja energiatehokas kone

Rentan täyssähkökoneiden ja hybridikoneiden valikoima laajenee jatkuvasti. Etuja ovat myös hiljainen ääni ja pakokaasuttomuus.

5. Vaihda kone sopivampaan kun tarve muuttuu

Vuokraaminen tuo omistamiseen nähden joustavuutta. Kalustoa voi vuokrata, vaihtaa ja palautta sen mukaan miten sille on tarvetta.

6. Seuraa kaluston käyttöastetta ja kustannuksia Renta Easylla

Toisin kuin sanotaan, tieto ei lisää tuskaa vaan mahdollistaa tehokkaan kalustonhallinnan. Ympäristö ja budjetti kiittävät.

7. Automatisoi kalustolistaus

Renta Easysta voit tilata kalustolistauksen sähköpostiin työmaakohtaisesti esim joka maanantai klo 7.00. Näin kalustotilanteen tarkistuksesta tulee rutiini.

8. Palauta kalusto heti kun et tarvitse sitä

Säästät vuokrakustannuksissa ja koneen käyttöaste pysyy korkeana. Isossa kuvassa koneita tarvitaan markkinoille vähemmän.

9. Käytä laadukasta, hyväkuntoista kalustoa

Jos pienempi riittää, valitse sellainen. Sen vuokrahinta ja ympäristövaikutus on pienempi.

10. Optimoi huollot

Jos kone hajoaa, se hajoaa aina ”pahimpaan aikaan”. Huoltomme pitää koneet huippukunnossa. Hyödynnämme isoista koneista saatavaa dataa ja tekoälyä tunnistamaan tilanteet, joissa lähestyvä huolto voisi aiheuttaa keskeytyksen.

11. Pidä akut ladattuna

Akkujen tyhjentyminen on yksi eniten turhaa seisontaa työmailla aiheuttavista syistä. Rentan koneiden telematiikan ansiosta pitkään seisoneet laitteet ladataan ajoissa.

12. Kompensoi välttämättömät päästöt

Päästöjen kompensointi tarkoittaa ilmastohaitan kumoamista sitomalla päästöjä vastaava määrä – usein jonkun palveluntarjoajan kautta. Päästöjen vähennys on aina ensisijainen ratkaisu, mutta Renta kompensoi esimerkiksi tuotantoautojen ja jätehuollon päästöjä.

13. Kierrätä hyötymateriaalit

Rakentamisesta syntyvän jätteen asianmukainen lajittelu on yksi asia. Kaluston kohdalla Renta pystyy korjaamaan, päivittämään ja hyödyntämään varaosina rikkoutunutta kalustoa – näin pidentäen elinkaarta ja vähentäen jätteen määrää. Vuokraajana sinun ei tarvitse huolehtia elinkaaren lopussa olevasta tai tarpeettomasta kalustosta.

14. Optimoi logistiikka

Yksi kaluston hiilijalanjäljen merkittävistä osista tulee kuljetuksista. Voit tilata kaluston tuonnin ja viennin työmaalta Renta Easyssa nappia painamalla, jolloin hyödynnämme tehokkaita, koordinoituja kuljetuksia. Näin säästät myös omaa aikaa ja vaivaa.

15. Valitse työmaalle ympäristöystävällinen lämmitysmuoto

Sopiva työmaalämmitys riippuu tietysti projektista. Kohteesta riippuen voidaan hyödyntää sähköä, kaasua, kaukolämpöä, polttoöljyä, maalämpöä tai jotain näiden yhdistelmää. Saat Rentalta työmaalämmityksen halutessasi kokonaispalveluna, jossa aloitetaan järkevimpien energiamuotojen kartoituksesta.

16. Valitse työmaalle ympäristöystävällinen sähkösopimus

Työmaalla käytettävä sähkö ja esim ladattavien työkoneiden energia voidaan tuottaa erilaisilla tavoilla. Nämä vaikuttavat koneiden hiilipäästöihin.

17. Huolehdi työturvallisuudesta

Rentan kalusto on modernia, turvallista ja tarkastettua. Saat vuokrattua meiltä tarvitsemasi turvallisuuskaluston. Saat Rentalta myös laadukasta palvelua olosuhdehallintaan, sähköistykseen, valaistukseen sekä näiden asennuksiin ja ylläpitoon liittyen.

18. Huolehdi pölynhallinnasta

Pölynhallinta on erittäin tärkeää terveyden, työviihtyvyyden, rakentamisen laadun, kustannusten sekä luonnollisesti tilaajan sekä lainsäädännön vaatimusten näkökulmasta. Silti parantamisen varaa löytyy liian monelta työmaalta. Katso Rentan ohjeet ja vuokraa pölynhallinnan kalusto meiltä.

19. Pidä työmaa siistinä ja järjestyksessä

Siisti ja hyvin organisoitu työmaa vaikuttaa moneen: imagoon, turvallisuuteen, viihtyvyyteen ja tehokkuuteen. Palauta ylimääräinen kalusto välittömästi ja vuokraa meiltä työmaa- ja varastotilat.

20. Vapauta ammattilaisten aikaa ja inhimillistä kapasiteettia

Rentan toiminta on kasvanut voimakkaasti, koska vuokraaminen ja erilaiset työmaan tukipalvelut auttavat asiakkaitamme keskittymään omiin ydintehtäviinsä. Näin sekä raha että ihmisten resurssit ovat tehokkaassa ja järkevässä käytössä, ja projektit etenevät sujuvasti.

MITÄ VASTUULLISUUS TARKOITTAA RENTALLA?

Ensimmäisestä päivästä lähtien Rentan toiminnan määrittänyt lupauksemme ”Luottamuksesi arvoisia ammattilaisia” pitää sisällään vastuun niin ihmisistä, ympäristöstä kuin yhteiskunnasta laajemminkin.

Meidän filosofiassa ihmiset tulevat ensin. Tapamme toimia perustuu luottamukseen ja kunnioitukseen. Meillä paikallisilla toimipisteillä on vahva mandaatti tehdä päätöksiä asiakkaan eduksi. Samalla haluamme tarjota mahdollisimman hyvät edellytykset jokaiselle renttaajalle menestyä ja viihtyä työssään. Työturvallisuus ja yhdenvertaisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Haluamme huolehtia työntekijöidemme hyvinvoinnista kaikin tavoin, ja turvata heidän asemansa myös ongelmatilanteissa.

Olemme onnistuneet luomaan vahvan ja hyvän kulttuurin. Viimeisimmän kyselyn mukaan työntekijätyytyväisyys sai arvosanan 8.0/10 ja työhyvinvointi 4.1/5. Työntekijöiden suositteluhalukkuutta ja sitoutumista mittaava eNPS oli erinomaisen hyvä 55.33 (min -100, max 100).

Ilman sitoutunutta ja hyvinvoivaa henkilöstöä emme voisi saavuttaa muitakaan tavoitteita. Ihmiset ovat kaiken perusta.

Koneiden ja laitteiden vuokraus on itsessään jakamis- ja kiertotalouden ytimessä. Keskeinen tavoitteemme on uusinta teknologiaa hyödyntämällä edistää koneiden ja laitteiden käytön tehokkuutta. Haluamme auttaa asiakkaita optimoimaan kaluston käyttöä ja saavuttamaan kestävyystavoitteitaan.

Uskomme, että ympäristövastuu, tehokkuus ja helppous voidaan yhdistää. Siinä tavoitteessa meitä auttaa digitalisaatio. Ymmärrämme, että tärkeässä osassa on myös tiedon jakaminen. Haluamme kertoa asiakkaille vastuullisuutta edistävistä ratkaisuista.