Vuokraa työkalut ja säästä

Työkaluja ja -koneita ei tarvitse omistaa. Sen sijaan työkalujen vuokraus on monesti kannattavin vaihtoehto. Konevuokraamojen ammattilaiset kehottavat yksityisiä remontoijia ja rakentajia ottamaan rohkeasti yhteyttä tai poikkeamaan laitevuokraamossa.

Teksti: Kati Laituri

 

Kodin remonteissa tarvitaan remontista riippuen erilaisia työkaluja ja -koneita. Jos omasta takaa ei löydy remontointiin tarvittavia laitteita, kannattaa kääntyä työkaluvuokraamon tai konevuokraamon puoleen. Vuokraamosta löytyy laaja tarjonta kalustoa joka työvaiheeseen, eivätkä työkalut jää remontin jälkeen tarpeettomina kotinurkkiin. Käännyimme Renta Group Oy:n Tampereen toimipisteen aluemyyntipäällikön Taneli Salmisen puoleen ja kysyimme työkalujen vuokraamisesta pienrakentajan ja pintaremppaajan näkökulmasta.

 

Milloin työkalujen vuokraaminen kannattaa?

”Laadukkaan koneen ostaminen on kallista ja se nostaa remonttikuluja huomattavasti. Erityisesti silloin, jos koneen tarve on kertaluonteinen ja sen käyttö on lyhytaikaista, on vuokraaminen järkevä vaihtoehto.

 

Työkaluvuokraamossa on tarjolla ammattikäyttöön suunnitellut tuotemerkit, jotka ovat aina huollettuja ja käyttövalmiita. Vuokraaja saa tarpeisiinsa sopivan koneen ja ammattilaisen opastuksen koneen käyttöön. Ja jos vuokralaitteen kanssa tulee ongelmia tai siinä ilmenee vikaa, onnistuu koneen vaihto heti ilman keskeytyksiä. Kaikkea ei myöskään tarvitse omistaa ja vuokraaminen puoltaa sitä. Vuokraaminen on kiertotaloutta parhaimmillaan. Vuokrakoneen elinkaari on pitkä, yhdellä koneella on useita vuokraajia sen käyttöiän aikana.”

 

Mitä työkaluja kannattaa vuokrata?

”Työkohteen mukaan, mutta kaikkien koneiden vuokraamista kannattaa harkita. Kuluttajalle meiltä löytyy laitteita porakoneesta lattiahiomakoneeseen ja klapikoneesta oksasilppuriin. Laitteen saa vuokralle vaikka vain yhdeksi päiväksi. Päivähinta laskee jo kahden päivän vuokrauksessa ja kuukausivuokralle on oma, edullisempi hinta. Vuokraamoissa on laaja valikoima, josta löytyy työkalut jokaiseen tarpeeseen, myös pienempiin remontteihin.”

 

Miten vaivatonta vuokraaminen on?

”Rentalla on Suomessa kattavasti 25 toimipistettä ja olemme halunneet tehdä vuokraamisen mahdollisimman vaivattomaksi. Ammattilainen opastaa laitevalinnoissa ja löytää tarpeeseen sopivimman työkalun. Meiltä löytyy myös kuljetus- ja asennuspalvelut. Mm. telinevuokrauksessa luotetaan usein ammattilaisiin ja ostetaan palvelu avaimet käteen -periaatteella. Näin vuokraaja voi keskittyä omaan projektiinsa. Suosittelen ottamaan rohkeasti yhteyttä ja kysymään. Ratkaisu laitetarpeeseen on vain soiton, sähköpostin tai yhden käynnin päässä.”

 

Mitä vuokraaminen maksaa?

”Otetaan esimerkiksi vaikka yleisimmin pintaremontissa tarvittava työkalu eli porakone. Akkuporakoneen vuokraushinta latauslaitteen kanssa on 13,95 €/päivä. Verkkosivuiltamme löytyy vuokraushinnasto, josta voi katsoa sopivaa konetta ja sen vuokrahintaa. Muutamilla kympeillä vuokraa jo tarvittavat laitteet.