Tupla-Renta-rakennusbuumi jyllää Tampereella

Renta avasi ensimmäisen konevuokraamon Tampereelle keväällä 2017. Tampereen rakennusbuumin kiihtyessä Renta avasi Tampereen Lielahteen toisen konevuokraamon palvelemaan Länsi-Tampereen isoja uusia aluerakentamishankkeita.

Tampere on tällä hetkellä pääkaupunkiseudun jälkeen nopeinten kasvava kasvukeskus. Tampereen alueella on käynnistymässä useita isoja aluehankkeita. Lisäksi kaupungin omat hankkeet kuten kansiareena ja ratikkahanke työllistävät alan toimijoita. Viimevuonna Tampereen alueelle valmistui ennätysmäärä uusia asuinkerrostaloasuntoja, yli 3000 kappaletta. Laajan ja monipuolisen markkinan vuoksi myös Rentan palveluille on kysyntää.

Ensimmäinen vuosi Tampereen Sarankulmassa sijaitsevalla toimipisteellä on mennyt vauhdikkaasti. Neljän henkilön tiimi on kasvanut kuuteen ja Lielahteen avattu uusi konevuokraamo työllistää tällä hetkellä kaksi henkilöä. Sarankulman yhteydessä on myös Renta Telineiden toimipiste, johon kuuluvat työnjohtaja ja joukko tarkasti valikoituja aliurakoitsijoita.
-Suurelta osin uusasiakashankintaahan tämä on ollut aluksi. Asiakkaat ovat löytäneet meidät ja koneet ovat liikkuneet hyvin. Kokonaisuudessaan voi olla varsin tyytyväinen ensimmäisen toimintavuoden tuloksiin.
-Suurin asiakasryhmämme on luonnollisesti rakennusliikkeet. Lisäksi infrapuolen rakentajia ja jonkun verran teollisuuden alan edustajia on asiakkaina. Myös yksityisasiakkaita käy meillä asioimassa, Tampereen aluemyyntipäällikkö Taneli Salminen ynnäilee.

Kuluvalle vuodelle on suunnitteilla vauhdikasta kasvua. Ajankohta on otollinen rakentamisen kukoistaessa Tampereen alueella.
-Sen mukaan on uutta väkeä palkattu tiimiä vahvistamaan ja kalustoa hankittu lisää, jotta kasvun toteuttaminen olisi mahdollista.

 

Paikallistuntemus ja ketteryys etuina

Rentan toimintamalliin kuuluu toimipisteiltä paikallisesti johdettu toiminta. Asiakkaalle tämä kevyt ja paikallinen organisaatiorakenne näkyy muun muassa nopeana reagointikykynä nopeastikin muuttuvissa tilanteissa. Päätökset pystytään tekemään nopeasti, eikä jokaista asiaa tarvitse hyväksyttää monessa eri portaassa.
-Meillä on täällä paikalliset kaverit töissä, jotka tuntevat alueen ihmiset ja paikalliset tavat tehdä asioita. Joka paikkakunnalla on aina vähän omat erikoisuutensa, tiivistää Salminen.
-Tällä alalla kokonaispaketin on oltava kunnossa. Jos yksikin osa-alue on pielessä, ei asiakas ole enää tyytyväinen. Kun on sovittu, että tavara on tiettynä aikana työmaalla, niin silloin se myös siellä on. Tarkastettuna ja toimivana. Se mitä luvataan, se myös pidetään, toteaa Sarankulman toimipisteen esimies Mika Heikkilä.
-Rentalla on myös valtakunnan uusin vuokrakalusto. Meiltä asiakas saa aina uudet ja toimivat koneet käyttöönsä, muistaa Salminen vielä mainostaa.

 

Lähellä asiakasta

Länsi-Tampereelle käynnistymässä olevien uusien isojen aluehankkeiden läheisyyteen avattu Lielahden toimipiste tulee helpottamaan työmaa-arjen lisäksi myös kaupungin muita asiakkaita.
-Lielahden läheisyyteen alkavia aluehankkeita silmällä pitäen uusi toimipiste on perustettu. Pystymme palvelemaan asiakkaitamme nopeammin, kun toimipiste on lähempänä heitä. Lisäksi Tampereen länsipuolella toimivat noutoasiakkaat hyötyvät hakumatkan lyhenemisestä, summailee Salminen uuden pisteen avaamisen taustalla olevia syitä.
-Asiakkaan kannalta ei ole merkitystä kummalla pisteellä asioi, molemmista paikoista löytyy hyvin pitkälti sama vuokrakalusto. Tarpeen tullen myös liikutellaan kalustoa pisteiden välillä.

 

Kaikki yhdestä paikasta

Jämptin ja asiantuntevan palvelun lisäksi asiakkaita on ilahduttanut mahdollisuus saada kaikki tarvittava saman katon alta. Oli tarvelistalla vuokrakoneita, julkisivutelineitä, sääsuojia, työmaatiloja tai vaikka koko paketti – kaiken saa samasta paikasta.
-Uutena toimijana joudumme vielä jonkin verran vakuuttamaan, että Rentalta saa kaikken tarvittavan. Ja täten asiakas säästää kustannuksistaan, kun kaikki toimitetaan yhdestä paikasta.

Kysyttäessä syytä, miksi asiakkaan kannattaa tulla Sarankulmaan tai Lielahteen asioimaan on Salmisella vastaus valmiina:
-Meille kannattaa tulla palveltavaksi. Asiakas saa varmasti sellaisen koneen, jota on tullut hakemaan ja se on myös toimiva. Hintakin katsotaan kohdilleen.