Trackunit – Moderni tapa käyttää koneita

Viime aikoina Rentan henkilönostimiin ilmestyneet ”mustat mokkulat” ovat herättäneet mielenkiintoa käyttäjien keskuudessa. Kävimme kysymässä Rentan asiantuntijoilta, mitä mokkula nimeltä Track-unit tekee ja mitä hyötyä siitä on käyttäjälle.

Trackunitin avulla koneen vuokraaja pystyy päättämään koneen käytöstä. Vuokraaja pystyy lukitsemaan koneen ja täten estämään luvattoman käytön, kertoo Tampereen toimipisteen esimies Mika Heikkilä Trackunitin ydinominaisuudesta.

Heikkilä kouluttaa Rentalla henkilönostimien käyttöä, joten Trackunit on tuttu työkalu. Henkilökunnan lisäksi myös asiakkaat ovat löytäneet Trackunitin hyödyt.
-Asiakkaamme ovat ottaneet Trackunitin positiivisesti vastaan. Monet asiakkaat ovat kertoneet koneiden valvonnan helpottuneen työmaalla. Nykyään kaikki käyttäjät ovat varmasti sellaisia joilla on riittävät taidot käyttää konetta turvallisesti, sanoo Heikkilä.

 

Helppokäyttöinen

Trackunitin käyttäminen on yksinkertaista. Vuokraajalle luodaan nelinumeroinen PIN-koodi, jonka avulla koneen saa käyttöön. Vaihtoehtoisesti henkilökohtainen valttikortti voidaan koodata avaimeksi. Täten PIN-koodia ei tarvita vaan tunnistautuminen voidaan tehdä näyttämällä valttikorttia DualID -näppäimistölle.
DualID-näppäimistö on Trackunitin näkyvin osa. Varsinainen Trackunit ei näy koneen käyttäjälle, koska se on upotettuna koneen sisälle.

DualID taas on älypuhelimen kokoinen ja se on kiinnitettynä koneen ulkoreunaan. DualId näyttää käyttäjälle koneen tunnistaumisen tilanteen kahdella erilaisella valolla.

 

Hyödyttää myös huollossa

Myös koneen huollon kannalta Track-unit tarjoaa moderneja ratkaisuja. Kone välittää vuokraamolle reaaliaikaista tietoa huoltojen tarpeesta. Täten vuokraajalle pystytään takaamaan aina toimiva ja huollettu kone.
-Pystymme tarkkailemaan koneen huollontarvetta. Asiakkaalle tämä on hyödyllistä, koska esimerkiksi pitkään vuokralla ollut kone saadaan huoltoon ja työt eivät keskeydy huoltamattoman koneen takia, kertoo Rentan kalustonhallinnasta vastaava Jarmo Niskala.

Trackunit löytyy jo suuresta osasta Rentan kalustoa.

 

Renta fakta

 

Trackunitin avulla käyttäjä voi hallita ja valvoa koneen käyttöä.

Trackunit löytyy jo suuresta osasta Rentan kalustoa.

 

Trackunit ja kuljetus

Vaasan toimipiste antoi käytännön vinkin kuljetukseen. Trackunitin puoleista sivua ei kannata lastata kuljetuksessa seinää vasten. Muuten saattaa joutua harjoittelemaan jooga-asentoja kesken työpäivän.