Renttaaminen on muutakin kuin vuokraamista

Onnistuneella työmaalla on aina hyvät tekijät ja luotettavat yhteistyökumppanit. Kumppaneiden määrä ei kuitenkaan takaa onnistumista vaan oikeiden osaajien valitseminen.

Työmaan johtaminen on taitolaji. Osaaminen ja yhteistyö ovat keskiössä onnistuneissa projekteissa. Optimiolosuhteet työmaalle voidaan luoda osaavan yhteistyökumppanin kanssa, joka hahmottaa kokonaisuuden.
-Meidän tehtävä on mahdollistaa asiakkaalle keskittyminen omaan
ydinosaamiseensa. Asiakkaat luottavat siihen, että me hoidamme asiat sovitusti, kertoo Helsingin aluemyyntipäällikkö Tommi Gustafsson.
-Vaatii paljon osaamista organisaatiolta, jotta pystyy myymään ja hankkimaan kaluston sekä toimittamaan sovittuna aikana sovittuun paikkaan. Se vaatii hyvän taustaryhmän, jotta asiakasta pystytään palvelemaan saumattomasti. Kukaan ei pysty yksinään hoitamaan kaikkea.

 

Aktiivinen yhteydenpito

Gustafsson painottaa, että Rentan mallissa asiakas saa aina kasvot toiminnalle. Asiakkaasta halutaan pitää huolta kaikissa vaiheissa ja täten viestintä asiakkaalle pitää olla avointa ja aktiivista.
-Aloitamme hyvissä ajoin ennen projektin alkua valmistelemaan asiakkaan kanssa työmaata. Käymme läpi aikataulut ja millaisia kokonaisuuksia tehdään, kuvailee Gustafsson.
-Pidämme jatkuvasti yhteyttä asiakkaan kanssa, jotta kaikki tietävät mitä tapahtuu. Aina kun yksi kokonaisuus on saatu valmiiksi niin teemme välitarkistuksen. Täten aikataulu ja suunnitelma on molempien tiedossa.

Aktiivinen kanssakäyminen korostuu työmaan kaikissa vaiheissa. Oulussa aluemyyntipäällikkö Jari Viitanen käy viikon-kahden välein kiertämässä kaikki työmaat paikan päällä ja on aktiivisesti yhteydessä työmaan insinööreihin ja mestareihin.
-Käymme katsomassa, että kalusto täsmää suunnitelman kanssa. Samalla keskustelemme mitä kalustoa tarvitaan lähiaikoina. Yritetään välttää hipihopi-hommia, koska se ei ole kenellekään eduksi.
-Selvitämme myös mitä kalustoa palautuu lähiaikoina niin osaamme hankkia kalustolle logistiikan ja vuokrata eteenpäin. Samalla saadaan pidettyä työmaan kalusto ajan tasalla ja ylimääräiset koneet eivät jää nurkkiin pyörimään. Etenkin loppuvaiheessa pidämme asiakkaan aina tietoisena mitä kalustoa heillä on työmaalla, jotta kalustoa ei häviä, kertoo Viitanen.

 

Monipuolinen palvelu

Renta on kehittänyt toimintamallin, josta asiakas voi hankkia kaiken tarvittavan kaluston sekä osaamisen yhdestä talosta.
-Asiakas saa meiltä koko palvelun. Vuokraamme koneet, työmaatilat, telineet ja sääsuojat sekä tarjoamme työmaapalveluja. Täten asiakas saa kaikki palvelut yhdeltä ja samalta toimittajalta, Gustafsson mainitsee.

Palveluun kuuluvat koneiden ja laitteiden lisäksi myös avustavat työt.
-Tarvittaessa autamme asiakasta tekemään myös paperityöt. Hoidamme esimerkiksi sähköt työmaalle energialaitoksen kanssa. Paperit valmistellaan siten, että asiakkaan ei tarvitse kuin allekirjoittaa ne, toteaa Gustafsson.
-Vaatii paljon palveluhenkisyyttä, koska asiakaspalvelu on paljon muutakin kuin sähköpostien lähettämistä. Me olemme kuitenkin auttamassa projektin läpi viemisessä.

 

Kustannustehokas kumppani

Monesti osaava yhteistyökumppani tekee toiminnasta tehokkaampaa ja laskee kustannuksia. Oikea kumppani säästää työmaalla aikaa ja rahaa, kun työmaan työntekijöillä on koko ajan oikeat koneet ja laitteet oikeassa vaiheessa työmaata.
– Hyvin suunniteltu työmaa toimii paljon paremmin kuin sellainen mitä ei ole suunniteltu. Silloin yleensä joudutaan tekemään turhaan paikkauskeikkoja, jotka tulevat rahtien muodossa kalliimmaksi asiakkaalle. Asiakkaalle on edullisempaa valita yksi toimittaja, jonka kanssa viedään työmaata eteenpäin, kertoo Jyväskylän aluemyyntipäällikö Mikko Rämänen.

Oikea kumppani auttaa tarvittaessa myös valitsemaan oikean kaluston työmaalle.
-Joskus asiakas esimerkiksi ei tiedä millainen nostin sopii työhön. Me menemme ja katsomme millainen ratkaisu olisi tarjota. Täten asiakas saa aina oikean koneen, sanoo Turun aluemyyntipäällikkö Jarmo Mutta.

Mutan mukaan asiakkaat arvostavat, kun myyjät pitävät yhteyttä ja käyvät työmaalla tarkistamassa tilanteen tasaisin väliajoin. Asiakkaat pitävät myös nopeasta reagoinnista, joka takaa työmaa-arjen jatkumisen haasteista huolimatta. Mutta kuvailee kuinka Rentalla pystytään reagoimaan nopeasti, kun kaikissa vaiheissa on aina ammattilainen hoitamassa työtä.

-Meillä homma toimii sisäisesti todella hyvin, koska yhtään kasvotonta ei ole missään vaiheessa. Kaikki tietävät missä mennään, kun viestintä on avointa. Myyjän ei tarvitse koko ajan varmistaa ovatko tuotteet, logistiikka tai asennukset kunnossa. Organisaatio on ketterä ja nopeasti reagoiva, kun paikallistuntemus on hyvä. Tiedämme missä, milloin ja miten toimimme paikallisesti, Mutta päättää.