Renta ruokkii Turun rakentamisen nostetta

Turussa rakennetaan tällä hetkellä enemmän kuin kertaakaan kymmeneen vuoteen. Tilanteet kiihkeätahtisilla työmailla vaihtuvat tiheästi, mikä vain korostaa joustavan vuokraustoiminnan merkitystä.

Turun seudulla on kehitetty aktiivisesti muutamaa elinkeinotoimintaa: perinteisesti laivanrakennusta ja viime aikoina bioteknologiaa. Nyt kumpikin näistä toimialoista elää noususuhdannetta. Tämän seurauksena Turun muuttovirta on kääntynyt positiiviseksi ja asuntoja tarvitaan paljon.

”Nyt Turussa menee todella lujaa. Tuskin olisimme voineet paremmin ajoittaa toimintamme käynnistämisen täällä. Kuluvan vuoden kesäkuun kahdeksantena tuli vuosi täyteen”, kertoo Rentan Turun aluemyyntipäällikkö Marko Heinonen.

Vaikka Renta on vasta viime vuonna aloittanut toimintansa Turussa niin sen avainhenkilöt ovat konevuokrauksen konkareita. Monet vajaan kymmenen ammattilaisen tiimistä ovat lisäksi pitkäaikaisia työkavereita keskenään.

”Kyllä meillä on ennenkin ollut hauskaa keskenämme. Renta kuitenkin eroaa edukseen muista työhistoriani yrityksistä siinä, että johtamis- ja päätöksentekokulttuuri on mutkatonta ja ihmisiin luottavaa”, kertoo neljännesvuosisadan laitevuokrausalalla työskennellyt Jarmo Mutta.

Rentan Turun toimistossa projektipäällikkönä työskentelevä Tommi Schmidt lisää kokemuksenaan, että annettaessa ammattilaiselle vastuuta, tämä myös sitä ottaa.

”Kun näin toimii, asiakassuhteista tulee kestäviä. Keskeiset rakennusliikkeet ovat alusta asti olleet täällä asiakkainamme. Sopimukseksi riittää yksinkertaisimmillaan, että lyödään kättä päälle ja hoidetaan asia, kuten on sovittu”, Schmidt toteaa.

 

Töissä on hauskaa ja tehokasta

Rentan Turun toimiston kertomaa kuunnellessa kiinnittää huomiota keskinäisen kommunikaation luontevuuteen ja huumorin läsnäoloon.

”Asiakkaat tykkäävät käydä henkilökohtaisesti, ja samalla vaihdetaan tarpeellista tietoa. Kaikki hoituu tehokkaasti ja myös hyvällä mielellä”, Marko Heinonen sanoo ja kiittelee samalla Rentan digitaalisen palvelun hyödyllisyydestä.

Kalustonhallinnassa on hänen mukaansa otettu tärkeä edistysaskel, kun reaaliaikainen Renta Easy-sovellus on tullut Rentassa aktiiviseen käyttöön. Uuden palvelun arvo korostuu, koska tilanteet vaihtuvat työmailla entistä nopeammin ja vain osa niistä on ennakoitavissa.

Työturvallisuus ja olosuhteenhallinta kasvattavat kysyntää

Henkilönostimet ovat myös Rentan Turun toimistolle suurin tuoteryhmä. Niiden ja myös julkisivutelineiden kysyntä on kasvanut voimakkaasti sitä mukaa kun työturvallisuus on noussut entistä tärkeämpään asemaan kaikilla työmailla.

Julkisivu-urakoitsijoiden toisen tärkeän tuotteen eli sääsuojien kysyntää on puolestaan kasvattanut tarve hallita työmaiden kosteusolosuhteita entistä paremmin. Sääsuojien käydessä yhä massiivisemmiksi korostuu myös asennuspalvelun merkitys.

”Pystymme tarjoamaan suurimpienkin sääsuojien asennuksen, se on iso etu”, Tommi Schmidt kertoo.