Renta mukana rakentamassa hiilineutraaleja hiihtoviikkoja

Helsinki Ski Weeks -tapahtumaa rakennetaan ja ylläpidetään Rentan kaluston voimin. Hiilineutraali tapahtuma tuo hiihtämisen iloa niin kaikille avointen, ilmaisten hiihtomahdollisuuksien kuin eturivin tähtien tarjoaman hiihtoviihteen muodossa. Tapahtuman väistämättä tuottamat päästöt kompensoidaan, mutta ensin ne pyritään minimoimaan – esimerkiksi optimoimalla kaluston käyttöä.

Konevuokraamo Renta on yksi Helsinki Ski Weeksin kumppaneista. Uudenlaisessa tapahtumassa Rentaa puhuttelee ennen muuta kolme teemaa; innovatiivisuus, liikunnan ilo sekä ympäristövastuu.

Helsinki Ski Weeksin myötä Olympiastadion avautuu palvelemaan koko kansaa. Uudenkaltainen tapahtumakonsepti sopii Rentan ajattelutapaan, jossa vanhoja malleja pitääkin haastaa rohkeasti. Liikunta luo hyvinvointia, ja kaikille ilmainen hiihtomahdollisuus kaupungin keskellä on oiva avaus tähän suuntaan.

Oman talon sisällä Renta tukee työtekijöiden harrastusklubeja, ja on jopa julkaissut ammattivalmentajien oppeihin nojaavan juoksukoulun, hiihtokoulun ja golfkoulun.

 

Kiertotalous mainittu!

Usein ajatellaan, että ympäristön kannalta kestävämmät valinnat tulevat kalliiksi. Teknologisten tuotteiden osalta käsitys osuu ainakin osittain oikeaan, sillä täyssähköautojen tapaan täysin sähköiset nostimet, pyöräkuormaajat ja muut rakennuskoneet ovat toistaiseksi polttomoottorilla käyviä verrokkejaan arvokkaampia hankkia omakseen.

Mutta – tässä päästään ajankohtaisen kysymyksen äärelle. Missä tilanteissa ihmisten ja yritysten kannattaa tuotteiden omistamisen sijaan hyödyntää palveluita?

Sana kiertotalous tarkoittaa talousmallia, jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää ostettavia tavaroita, vaan kulutus perustuu palveluiden käyttämiseen; jakamiseen, vuokraamiseen ja kierrättämiseen. Luonnosta otettavia materiaaleja hyödynnetään kierrossa mahdollisimman pitkään, laajasti ja tehokkaasti. Näin vähennetään ympäristövaikutuksia.

 

Helsinki Ski Weeksin kaluston käyttö optimoidaan

Tehokkaan kiertotalouden etuna on, että huomattavasti pienempi määrä tavaraa riittää tuottamaan samat palvelut ja hyvinvoinnin. Tämä perustuu esimerkiksi korkeampaan käyttöasteeseen. Käyttäjästä riippuen vuokrauksen on tutkittu vähentävän rakennuskoneiden elinkaaren aikaista hiilijalanjälkeä omistamiseen verrattuna noin 30%, ja joissain tapauksessa jopa yli 50%.**

Tämän vuoksi Renta kannustaakin palauttamaan vuokrakaluston heti kun sitä ei enää tarvita, tai vaihtamaan sopivampaan jos tarve muuttuu. Ripeät palautukset säästävät sekä ympäristöä että rahaa. Toimettomana seisova kalusto voisi olla jonkun muun käytössä.

Helsinki Ski Weeksin vuokrakalustona käytetään mahdollisimman ympäristöystävällisiä koneita, jotka viipyvät Olympiastadionilla vain tarvittavan ajan. Tilannekuvan hallinnassa auttaa Rentan vuokraus- ja kalustonhallintasovellus Renta Easy.

Rentalle on kunnia olla mukana kumppanina tapahtumassa, joka kasvattaa olympiastadionin käyttöastetta hienolla tavalla. Otetaan yhdessä Helsinki Ski Weeksistä ilo irti!

 

Renta Group Oy on suomalainen vuonna 2016 toimintansa aloittanut rakennuskoneita ja -laitteita vuokraava yhtiö. Renta toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Puolassa ja Tanskassa yli 1000 työntekijän voimin 105 toimipaikan verkostolla. Vuokrattavan kaluston tarjoama kattaa laajasti työmailla käytettävät koneet ja laitteet sekä niihin liittyvät palvelut. Rakennuskoneiden lisäksi yhtiö tarjoaa työmaatilat, teline- ja sääsuojauspalvelut sekä rakentamiseen liittyvät työmaapalvelut.

Renta Easy on vuokraus- ja kalustonhallintasovellus. Se antaa selkeän ja läpinäkyvän tilannekuvan vuokralla olevaan kalustoon. Se on kehitetty helpottamaan työtä sekä tuomaan avoimuutta, tehokkuutta ja säästöjä vuokrakaluston käyttöön. Sovellus on ladatavissa AppStoresta ja Google Play  kaupasta. Sovellus toimii myös selaimella osoitteessa: www.rentaeasy.fi

Rentan Hiihtokoulu tullaan julkaisemaan alkuvuonna 2022 osoitteessa renta.fi ja Rentan sosiaalisen median kanavissa.

 

 

*Kiertotalouden ratkaisuista ja käsitteistä voi lukea lisää Sitran sivuilta https://www.sitra.fi/artikkelit/mita-nama-kasitteet-tarkoittavat/

**Carbon footprint of construction equipment (2019), Climate Neutral Group, CE Delft & SGS Search)