Renta laajentaa yrityskaupalla Ruotsiin

Renta Yhtiöt Oy on 20.4.2018 allekirjoittanut ruotsalaisen konevuokraamon Stål & Hyr Group AB:n koko osakekannan ostamista koskevan sopimuksen. Yhtiön omistaa ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö Accent Equity yhdessä avainhenkilöiden kanssa. Kaupan myötä Renta-konsernin liikevaihdon (pro forma) 2018 arvioidaan olevan noin 110 MEUR:a. Kaupan on tarkoitus toteutua 1.6.2018 mennessä, ja se edellyttää Ruotsin kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Ennen lopullista kauppaa Renta ja Stål & Hyr jatkavat toimintaansa normaalisti erillisinä yhtiöinä.

Stål & Hyr on vuonna 1979 perustettu Ruotsin länsirannikolla ja Luoteis-Skoonessa toimiva yleiskonevuokraamo, jolla on vahva markkina-asema omalla toimialueellaan. Yhtiöllä on 13 vuokraamoa, ja sen pääkonttori sijaitsee Varbergissa. Edellisen tilikauden liikevaihto oli 362 MSEK. Yhtiö toimii alueellisesti kahdella eri brändillä – Stål och Hyrmaskiner ja Dennis Maskinuthyrning.

”Rentalle yrityskauppa on strategian mukainen ensimmäinen askel yhtiön kansainvälis-tymisessä ja varmistaa pääsyn tärkeille Ruotsin kone- ja laitevuokrausmarkkinoille. Ruotsi yksittäisenä maana on suurin ja vakain vuokrausmarkkina Rentan tavoittelemalla Itämeren alueella. Stål & Hyr on erinomainen yhtiö ja tavoitteemme on yhdessä laajentua valtakunnalliseksi toimijaksi Ruotsissa”, kertoo Renta Group Oy:n toimitusjohtaja Kari Aulasmaa.

Kaupan toteutumisen jälkeen Stål & Hyr jatkaa toimintaansa normaalisti omana liiketoimintayhtiönä osana Renta Group -konsernia. Yhtiön toimitusjohtaja Joacim Johansson ja avainhenkilöt jatkavat nykyisissä tehtävissään. Yrityskauppa ei vaikuta yhtiön toimintaan, eikä sen lähes 100 työntekijän asemaan.

 

”Renta on hyvin tervetullut uusi omistaja yhtiöllemme. Renta on meille täydellinen pitkäntähtäimen osaava kumppani toimialalla. Meillä on sama yrityskulttuuri ja näkemys kasvusta tulevaisuudessa sekä ymmärrys paikallisuuden tärkeydestä liiketoiminnassa. Rentan kasvu Suomesssa on ollut vaikuttavaa, ja Renta on meitä edellä toiminnan digitalisoimisessa. Yhteinen tavoitteemme on laajentua valtakunnaliseksi toimijaksi Ruotsissa lähivuosina. Työntekijämme saavat monia uusia kollegoja. Uskon, että voimme oppia paljon toisiltamme ja tuottamaan siten entistä parempia vuokrauspalveluita asiakkaillemme”, kertoo Stål & Hyr Group AB:n toimitusjohtaja Joacim Johansson.

Osapuolet ovat sopineet, etteivät julkaise kauppahintaa tai muita kauppaan liittyviä yksityiskohtia.

 

Lisätiedot:

Kari Aulasmaa
CEO
Renta Group Oy
+358 40 511 6445
kari.aulasmaa@renta.fi

Joacim Johansson
Toimitusjohtaja
Stål & Hyr Group AB
+46 70 104 07 00
joacim.johansson@stalhyrmaskiner.se

 

Renta Group Oy on suomalainen vuonna 2016 toimintansa aloittanut rakennuskoneita ja -laitteita vuokraava yhtiö.  Renta toimii Suomessa maanlaajuisesti yli 200 työntekijän voimin 28 toimipaikan verkostolla. Vuokrattavan kaluston tarjoama kattaa laajasti työmailla käytettävät koneet ja laitteet sekä niihin liittyvät palvelut. Vuokraamoverkoston lisäksi yhtiöllä on merkittävät teline- ja sääsuojauspalvelut sekä työmaapalvelut, jotka molemmat toimivat omien liiketoimintayhtiöiden kautta.