Renta laajentaa yrityskaupalla Norjaan

Renta Yhtiöt Oy on 5.10.2018 allekirjoittanut Norjalaisen konevuokraamon Flexleie AS:n koko osakekannan ostamista koskevan sopimuksen. Yhtiön omistaa norjalainen pääomasijoitusyhtiö Atlantis Vest AS yhdessä avainhenkilöiden kanssa. Kaupan myötä Renta-konsernin liikevaihdon (pro forma) 2018 arvioidaan olevan noin 140 MEUR:a. Kaupan on tarkoitus toteutua lokakuun 2018 aikana. Ennen lopullista kauppaa Renta ja Flexlei jatkavat toimintaansa normaalisti erillisinä yhtiöinä.

 

Flexleie on vuonna 2002 perustettu Norjan länsirannikolla, Pohjois-Norjassa ja Oslon alueella toimiva yleiskonevuokraamo, jolla on vahva markkina-asema omalla toimialueellaan. Yhtiön on hiljattain käynnistänyt toimintaa Ruotsissa Tukholman alueella. Yhtiöllä on 6 vuokraamoa, ja sen pääkonttori sijaitsee Bergenissä. Yhtiön arvioitu liikevaihto 2018 on 120 MNOK ja toiminta on hyvin kannattavaa. Flexleie on yleiskonevuokraamo, jolla on laaja asiakaskunta, ja sillä on vahva erikoisosaaminen infrarakentamiseen.

”Rentalle yrityskauppa on strategian mukainen ensimmäinen askel yhtiön laajentuessa tärkeille Norjan vuokrausmarkkinoille Rentan tavoittelemalla Itämeren alueella. Flexleie on erinomainen yhtiö ja tavoitteemme on yhdessä laajentua valtakunnalliseksi toimijaksi Norjassa”, kertoo Renta Group Oy:n toimitusjohtaja Kari Aulasmaa.

Kaupan toteutumisen jälkeen Flexleie jatkaa toimintaansa normaalisti omana liiketoimintayhtiönä osana Renta Group -konsernia. Yhtiön toimitusjohtaja Kato Stien ja avainhenkilöt jatkavat nykyisissä tehtävissään. Yrityskauppa ei vaikuta yhtiön toimintaan, eikä sen lähes 37 työntekijän asemaan.

”Renta on hyvin tervetullut uusi omistaja yhtiöllemme. Renta on meille täydellinen pitkäntähtäimen osaava kumppani toimialalla. Meillä on sama yrityskulttuuri ja näkemys kasvusta tulevaisuudessa sekä ymmärrys paikallisuuden tärkeydestä liiketoiminnassa. Rentan kasvu Suomesssa ja Ruotsissa on ollut vaikuttavaa, ja Renta on meitä edellä toiminnan digitalisoimisessa. Yhteinen tavoitteemme on laajentua valtakunnaliseksi toimijaksi Norjassa lähivuosina. Työntekijämme saavat monia uusia kollegoja. Uskon, että voimme oppia paljon toisiltamme ja tuottamaan siten entistä parempia vuokrauspalveluita asiakkaillemme”, kertoo Flexleie AS:n toimitusjohtaja Kato Stien.

Osapuolet ovat sopineet, etteivät julkaise kauppahintaa tai muita kauppaan liittyviä yksityiskohtia.

Lisätiedot:

Kari Aulasmaa
CEO
Renta Group Oy
+358 40 511 6445
kari.aulasmaa@renta.fi

Kato Stien
Toimitusjohtaja
Flexleie AS
+47 917 27 989
kato@flexleie.no