Renta laajenee kokenein ja nuorekkain voimin

Suomalainen kone- ja laitevuokraustoiminta kokee parhaillaan voimakasta murrosta, jonka suunnannäyttäjänä Renta toimii. Alle kahdessa vuodessa yhtiö on laajentunut valtakunnalliseksi, yli 20 toimipisteen verkostoksi – ja laajenee edelleen.

Kone- ja laitevuokraustoiminta on jo perinteikäs ala, jonka toimintatavat parhaillaan uudistuvat digitalisaation avaamien mahdollisuuksien ansiosta. Vuoden 2016 alusta lähtien toiminut Renta on kasvanut nopeassa tahdissa alansa merkittäväksi haastajaksi, jonka tavoitteena on toimitusjohtaja Kari Aulasmaan mukaan kohota alansa johtavaksi Itämeren alueella. – Olemme kasvaneet nopeasti, jopa nopeammin kuin alussa olimme suunnitelleet. Se on ollut mahdollista, kiitos suotuisan markkinatilanteen sekä osaavan henkilöstön, hän toteaa. Alusta lähtien pääomasijoittajana mukana ollut Intera Partners on Rentan suurin omistaja. Lisäksi yli 60 Rentan avainhenkilöä omistaa työnantajayhtiötään. Tällä hetkellä Rentassa työskentelee jo yli 160 työntekijää, joista neljännes on tullut yhtiön palvelukseen tuoreiden yrityskauppojen myötä.

Ensin Renta osti pääkaupunkiseudun johtavan julkisivutelineitä ja sääsuojausratkaisuja vuokraavan Telinekymppi Oy:n. Sitä seurasivat rakennuskonevuokraaamo Kehä-Kone Oy:n ja työmaatiloja vuokraavan Jasoca Oy:n kaluston ja liiketoimintojen ostot. Kaikissa kaupoissa ostettujen yhtiöiden omistajat ja avainhenkilöt siirtyivät Rentan palvelukseen myös omistajina. Tehdyt yrityskaupat ja henkilöstön toimiminen osaomistajina ruokkivat Rentassa vallitsevaa yrittäjähenkisyyttä. Siitä hyötyvät viime kädessä asiakkaat, jotka saavat palvelunsa joustavasti ja räätälöityinä. – Liiketoiminta menestyy sellaisessa työympäristössä, missä ihmiset viihtyvät yhdessä, Aulasmaa kiteyttää.

Renta on investoinut vuokrattavaan kalustoon alusta alkaen mittavasti.

 

Moderni kalusto, kannustava kulttuuri

Jotta kone- ja laitevuokraus toiminta on uskottavaa ja asiakasta palvelevaa, heti alussa yrityksen on investoitava riittävästi. Renta on toiminut näin; sillä on tarjota asiakkailleen laajasti kaikkia rakentamisessa tarvittavia tuoteryhmiä henkilönostimista maarakennuskoneisiin, alumiini- ja terästelineistä sääsuojiin sekä työmaatiloista liikenteen ohjaus- ja turvakalustoon – kattavaa rakennuskoneiden valikoimaa unohtamatta. Esimerkiksi henkilönostimia Rentalla on noin tuhat, samoin työmaatiloja ja teräskontteja.

Kaikki tämä on asiakkaiden saatavilla valtakunnallisesti. Tilaukset ovat Renta Easyn ansiosta tehtävissä mahdollisimman helposti vuokra-aika, vuokrattava kalustomäärä ja kaluston käyttö optimoiden. Perinteiset vuokrausmallit ovat luonnollisesti edelleen tärkeässä roolissa, mutta rinnalle on tuotu uusi kanava nykyaikaista teknologiaa hyödyntäen. Alan perinteisten toimintamallien ja palvelujen kehittäminen digitalisaation avulla on ollut keskeisessä asemassa alusta alkaen. – Olennaista on myös, että palvelu ja myös johtaminen on paikallista. Se on osa luottamuksen kulttuuria, jota olemme alusta lähtien määrätietoisesti organisaatiossamme rakentaneet, Kari Aulasmaa toteaa. Kannustava yrityskulttuuri ja osaaminen ovat tuottaneet tulosta: liikevaihto on alle kahdessa vuodessa kasvanut yli 40 miljoonan euron ja kasvaa kannattavasti koko ajan. Tämä on onnistunut, koska käytännössä merkittävät rakentajat ovat jo Rentan vakioasiakkaita. Osa rakennusliikkeistä, viimeksi niin ikään valtakunnalliseksi nopeasti kasvanut SSR Group, on jo ulkoistanut koko kalustovuokraustarpeensa Rentalle. – Ajoituksemme on myös toki osoittautunut otolliseksi; rakennusalalla menee tällä hetkellä hyvin. Ennusteiden valossa kasvu alalla jatkuu ensi vuonna, ja niin jatkuu meilläkin – rakennusalan keskiarvoa rivakammin, Aulasmaa arvioi.