Renta hallitsee työmaatilojen koko ketjun

Lähes mikään ei ole yhtä vankka käyntikortti rakennustyömaalle kuin tyylikkäät, viihtyisät ja tunnistettavat vuokrattavat työmaatilat. Tämä on ohjenuorana Rentan työmaatilojen valmistuksessa ja renttaamisessa.

Rentan työmaatilojen valmistuksesta ja vuokrauksesta vastaa kokenut, tuotelinjapäällikkö Jari Korhosen luotsaama tiimi. Tuusulassa päämajaansa pitävä tiimi on ollut kiinteä osa Rentaa alusta alkaen. Korhosen oma ammattilaisura vuokraustoiminnan parissa käynnistyi jo yli 20 vuotta sitten, jolloin hän perusti oman, Rentan sittemmin ostaman yrityksen.

”Rentan aikana toiminnan volyymi on yli kolminkertaistunut. Sekin on vaikuttanut, että aiemmin keskityimme pääkaupunkiseutuun ja nyt toimimme valtakunnallisesti”, Jari Korhonen kertoo.

Korhosen ja hänen tiiminsä kehittämän oman työmaatilamalliston kehittäminen käynnistyi jo yli kymmenen vuotta sitten, jolloin hän päätti keskittyä tämän tuoteryhmän valmistamiseen ja vuokraamiseen.

”Tuotekehitys on tärkeää, jotta pystyy erottautumaan edukseen muista. Näin työmaatilamallistoon saa mukaan sellaista asiakkaiden toivomaa, mitä toisilla ei välttämättä ole tarjota. Meillä on nykyään valmius laatia digitaalisesti pohjakuvat asiakkaalle saman tien”, Korhonen kertoo.

Kun asiakas saa kertoa tarkat toiveensa, tiloista tulee asiakkaan ’näköisiä’. Päätrendi on Korhosen mukaan se, että vaatimustaso nousee koko ajan; näihin vaatimuksiin on kyettävä vastaamaan.

”Meillä on jo esimerkkejä, joissa asiakkaalle on rakennettu valmistuskeittiö. Siitä tuli palautetta, että se oli parempi kuin siihen alaan keskittyvien palveluyritysten keittiöt”, Korhonen toteaa.

Oma suunnittelu, logistiikka ja asennus

Rentalle on olennaisen tärkeää huolehtia kokonaisuuksista niin, että asiakasyritys voi täysin keskittyä omaan tekemiseensä. Työmaatilojen renttaustoiminnassa tämä merkitsee sitä, että asiakkaan päasiallinen panos on esittää tarkat toiveet siitä, mitä tarvitaan sekä missä ja milloin. Varustelutoiveet on tätä ennen käyty tarkasti yhdessä läpi.

”Varustelun kirjo on iso ja tyypillisesti 10-20 prosenttia kustannuksista. Vertaisin sitä laatuautojen varusteluun, jonka asiakas itse valitsee sen jälkeen, kun on ensin päätynyt mieleiseensä perusmalliin, jonka me hänelle valmistamme”, Jari Korhonen sanoo. 

Autovertaus poikkeaa vain yhdeltä olennaiselta osaltaan työmaatilojen renttauksesta: tilat asiakas saa tontilleen tarvitsematta käyttää aikaansa muuhun kuin toiveidensa määrittelyyn. Kun Rentan työmaatilatiimi saa tiedon asiakkaan toimitusosoitteesta, se huolehtii tilojen logistiikasta, asennuksesta ja aikanaan siirrosta uuteen osoitteeseen.

”Noin kolmessa päivässä perusasennus yleensä hoituu. Yksi päivä lisää, niin myös sähköt ja LVI:t ovat kunnossa”, Jari Korhonen kertoo.

’Normiasennus’ kuulostaa Rentan tapauksessa vaatimattomalta ilmaisulta, sillä lähes aina toimitukseen sisältyy asiakkaan erityistoiveiden toteuttamista. Esimerkiksi vallitsevaa keskitasoa parempien suihkutilojen asennus on meillä jo arkipäivää. Monet asiakkaat satsaavat Korhosen mukaan nykyään myös työmaatilojen sisäilma- ja työskentelyolosuhteisiin esimerkiksi toivomalla tilojen lisävarusteeksi ilmalämpöpumpun. Sen avulla on sopivan lämmintä ja kesällä sopivan viileätä työskennellä. 

”Tämä on luonnollista kehitystä, kun tiloissa työskennellään toimistotyöluonteisesti pisimmillään 10-12 tuntia päivässä”, Korhonen pohtii.