Renta Groupille uusi omistaja

Rentan pääomistaja Intera Fund II Ky (”Intera”) on 25.11.2021 on allekirjoittanut sitovan kauppakirjan Renta Group Oy:n osakkeiden myynnistä eurooppalaiselle pääomasijoittajalle IK Partnersille (”IK”). Kaupassa myydään 100% Renta Groupin osakkeista, ja sen on suunniteltu toteutuvan viimeistään 31.1.2022.

Yhtiön johto tulee jatkamaan omistajina yhtiössä ja nykyisille yhtiössä työskenteleville osakkaille tullaan tarjoamaan mahdollisuus jälleen sijoitukseen. Konsernin johtoryhmä kokonaisuudessaan on jo sitoutunut merkittäviin sijoituksiin.

 

Renta on täyden palvelun rakennuskone- ja laitevuokraaja, jolla on yli 100 toimipisteen verkosto Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Puolassa. Rentan tarjoama kattaa laajasti työmailla sekä teollisuudessa käytettävät koneet ja laitteet sekä niihin liittyvät palvelut. Koneiden ja laitteiden lisäksi Yhtiö tarjoaa työmaatilat, teline- ja sääsuojauspalvelut sekä rakentamiseen liittyvät työmaapalvelut.

 

Vuokraustoiminnallaan Renta edistää vastuullista ja ympäristön kannalta kestävää toimintaa rakennustoimialalla mahdollistaen koneiden ja laitteiden tehokkaamman käytön. Renta on luotettava kumppani laajalle asiakaskunnalleen, tarjoten korkealaatuisia koneita ja laitteita asiakkaiden käyttöön tehokkaasti ja oikea-aikaisesti. Yhtiö on toimialansa edelläkävijä yrittäjämäisellä lähestymistavallaan sekä merkittävillä panostuksilla innovatiivisuuteen ja digitaalisiin työkaluihin. Panostukset parantavat niin asiakaskokemusta kuin Yhtiön omaa kalustonhallintaa.

 

Renta syntyi vuonna 2015 kolmen tunnetun suomalaisen vuokrausyrityksen liiketoimintojen pohjalle. Tämän jälkeen Yhtiö on kasvanut voimakkaasti, niin orgaanisesti toimipisteverkostoa laajentamalla kuin strategisilla lisäyritysostoilla. Tänä päivänä Yhtiö työllistää yli 1000 rentalaista Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Puolassa.

 

IK Partners (www.ikpartners.com) on Eurooppalainen pääomasijoittaja, joka keskittyy sijoituksiin Benelux- ja DACH-maissa, Ranskassa, Pohjoismaissa ja UK:ssa. IK on kerännyt yli € 14 miljardia varoja rahastoihinsa ja sijoittanut yli 155 kohdeyhtiöön 32 toimintavuotensa aikana. Siirtyessään seuraavaan kasvuvaiheeseensa yhdessä IK:n kanssa, Renta tavoittelee entistä vahvempaa asemaa Itämeren alueella sekä päänavausta Manner-Euroopan vuokrausmarkkinoilla, niin orgaanisen kasvun kuin lisäyritysostojen kautta sekä viemällä digitaalisia palveluja kaikille markkinoilleen. Toimitusjohtaja Kari Aulasmaa tiimeineen jatkaa Yhtiön johdossa.

 

Kari Aulasmaa, Renta Groupin toimitusjohtaja, sanoo: Kari Aulasmaa, Renta Groupin toimitusjohtaja, sanoo: “Olemme yhdessä Interan kanssa kulkeneet poikkeuksellisen matkan ja luoneet modernin ja johtavan toimijan Itämeren alueen vuokrausmarkkinoille. On ollut etuoikeus työskennellä Interan tiimin kanssa, ja olemme kiitollisia heidän tuestaan vuosien varrella. Nyt on aika kääntää katseet eteenpäin ja toivottaa IK:n tiimi lämpimästi tervetulleeksi jatkamaan matkaa kanssamme. Meillä on paljon työtä edessä kehittäessämme digitaalisia ja vastuullisia vuokrauspalveluita ja samanaikaisesti laajentuessamme uusille maantieteellisille alueille. Olen vakuuttunut, että IK kansainvälisellä verkostollaan on meille oikea kumppani seuraavaan kasvuvaiheeseen.”

 

Alireza Etemad, IK:n osakas ja neuvonantaja IK IX Fundille, sanoo: “Olemme innoissamme mahdollisuudesta kumppanoitua Karin ja hänen tiiminsä kanssa Rentan seuraavassa kasvuvaiheessa. Painottamalla paikallisuutta ja digitaalisuutta vuokraustoiminnassaan Rentalla on tärkeä rooli vastuullisuuden kehittämisessä rakentamisen toimialalla Itämeren alueella. Haluamme olla mukana tukemassa Yhtiötä vuokrausverkoston ja digitaalisen alustan laajentamisessa nykyisillä ja uusilla markkinoilla.”

 

Christoffer Zilliacus, Interan osakas, kommentoi: “Renta syntyi vuonna 2015 Yhtiön johdon ja Interan yhdistäessä voimansa, tavoitteena luoda markkinaan uudenlainen toimija. Kaiken keskiössä oli johdon vahva visio siitä, miltä modernin konevuokrausyrityksen tulisi näyttää. Tänään Renta on vakiintunut ja vahvasti kasvava toimija Pohjoismaissa sekä Puolassa lähes 300 miljoonan euron liikevaihdollaan. Yhtiön poikkeuksellisen menestyksen takana on alkuperäisen vision kirkkaus yhdistettynä rentalaisten ammattitaitoon ja omistautumiseen. On ollut suuri ilo ja kunnia olla tukemassa Karia ja hänen osaavaa tiimiään Yhtiön kasvattamisessa ja kehittämisessä. IK:n tiimin tuella Rentalla on erinomaiset edellytykset jatkaa menestyksekästä kasvutarinaansa.”

Kauppa on ehdollinen kilpailuviranomaisen hyväksynnälle.