Renta Easy palvelee työmaata

Kalustonhallintaan kehitetty Renta Easy-sovellus auttaa asiakkaita seuraamaan reaaliajassa työmaansa kalustotilannetta. Toukokuussa 2017 julkaistu sovellus auttaa etenkin suurilla työmailla kalustonhallintaa ja projektinjohtaminen helpottuu, kun tiedetään, mitä kalustoa työmaalla on ja millaisin kustannuksin. Myös pienemmillä työmailla Renta Easysta on apua: kaluston palauttaminen ei unohdu, koska sovellus näyttää voimassa olevat vuokrasopimukset.

Älylaitteiden läpilyönti on avannut suuret mahdollisuudet myös konevuokrauksen nykyaikaistamiseksi. Renta on tarttunut näihin mahdollisuuksiin hyödyntämällä uusinta teknologiaa järkevällä tavalla kaikessa toiminnassaan. Renta lähti alusta asti rakentamaan sovelluspohjaista ratkaisuaan kalustonhallintanäkökulma edellä. Näin saatiin luotua verkkosovellus, joka on optimoitu myös mobiililaitteille.

– Näin asiakkaalle saadaan tarjottua täysi läpinäkyvyys kalustoon ja siihen liittyviin kustannuksiin. Tällä tavoin kaikki asiakkaamme pääsevät hyötymään Renta Easysta heti. Renta Easy tukee myös verkkokaupan perinteisiä toimintoja, kuten kaluston tilaamista, tietohallintopäällikkö Antti Nuutinen kertoo.

Renta Easyn avulla asiakas saa mahdollisuuden oikein ajoitettuihin ja vaivattomiin lisäpalveluihin, kuten huoltotilauksien tilaaminen työmaalle. Kun tarkastellaan vuokraustoimintaa pitkällä aikavälillä ja yksittäisen työmaita kiertävän kalustotuotteen koko elinkaarta, hyötyvät sekä asiakas, että kalustoa sille vuokraava yritys.

 

Asiakkaiden kanssa kehitetty

Renta Easyn käyttöönottoa edeltänyt kehitystyö on perustunut asiakkaiden ilmaisemiin tarpeisiin. Renta Easyn kehitystiimissä mukana olevat aluemyyntipäälliköt Tommi Gustafsson ja Jari Jansson ovat tuoneet tärkeää viestiä suoraan asiakkailta ja työmailta palvelun kehittämisen tueksi.

–Tämä tulee myös jatkossa olemaan toimintamallimme Renta Easyn kehittämistyössä. Ketteränä yrityksenä pystymme nopeasti mukautumaan asiakkaiden toiveisiin, kaupallinen johtaja Kari-Tapio Saarela kertoo.

 

Asiakkaat ottaneet innolla vastaan

Nico Tiihonen korostaa Renta Easyn tukevan yhtiön ajatusmaailmaa, jossa digitaalisuuden hyödyntäminen on avainasemassa.

– Meillä digitaalisuuden hyödyntäminen merkitsee asioiden tekemistä helpoksi asiakkaillemme. Kaikki järjestelmät toimivat keskenään, mikä helpottaa työntekoa myös sisäisesti, jolloin aikaa asiakastyöhön jää enemmän, Renta Groupin markkinointi- ja viestintäasiantuntijana toimiva Tiihonen muotoilee.

Renta Easyn lanseerauksesta asiakkaille on jo runsaasti hyviä kokemuksia. Kari-Tapio Saarela kertoo ilahtuneensa siitä, miten avoimesti monet asiakkaat ovat ottaneet uutuuden käyttöönsä.

– Kaikki asiakasryhmämme ovat jo ottaneet digitaaliset palvelumme käyttöön tai olleet vähintään kiinnostuneita niistä. Palvelun käyttäjämäärä kasvaa koko ajan, Saarela kertoo.

 

Nico Tiihonen, Kari-Tapio Saarela ja Antti Nuutinen käyttävät mielellään ja ammattiylpeydellä sanaa ’läpinäkyvyys’ Renta Easysta puhuessaan. Nykypäivän usein kuullulla sanalla on tässä tapauksessa vankka todellinen sisältö, sillä asiakas pääsee palvelun avulla tarkistamaan reaaliajassa ja yksityiskohtaisesti kalustotilanteen.

– Haluamme kuitenkin korostaa, ettei ketään pakoteta omaksumaan tietynlaista tapaa hoitaa kalustovuokraus. Perinteinen henkilökohtainen yhteydenotto on edelleen mainio tapa ottaa yhteyttä, kuten kaikki muutkin tavat meidän tavoittamiseksemme, Antti Nuutinen muistuttaa.

Aktiivisen paikallisen työpanoksen lisäksi digitaalisuuden hyödyntäminen on nyt ja jatkossakin Renta Groupin syömähammas tiukassa vuokrausliiketoimintakisassa.

– Toimimme tässä hetkessä ja ajattelemme hyvän matkaa eteenpäin, Kari-Tapio Saarela kiteyttää.