Modernit työmaatilat

Asiakkaiden odotukset työmaatilojen laatua kohtaan ovat kehittyneet. Rentan työmaatilat pyrkivät omalla toiminnallaan vastaamaan positiiviseen muutokseen tuomalla työmaille laadukkaat ja siistit työmaaolosuhteet kalustusta myöten.

Yleinen mielikuva työmaatilojen kalustuksesta on sekalainen kokoelma erityylisiä kalusteita. Taukotilan varustelu on takavuosina saattanut koostua pöydästä ja joukkiosta eri mallisia tuoleja.

Rentan työmaatilat pyrkivät omalla toiminnallaan edistämään positiivista kehitystä, jossa myös työmaatilojen yhtenäiseen ilmeeseen ja yleiseen viihtyvyyteen panostetaan aikaisempaa enemmän. Toimivat ja modernit tilat ovat osa työntekijöiden viihtyvyyttä, sekä vahva visuaalinen viesti ammattimaisesta toiminnasta työmaalla.
-Yhä enenevissä määrin asiakkaat ovat ruvenneet arvostamaan tilojen yhdenmukaisuutta sekä niiden tarkoituksenmukaisuutta. Sama pätee myös kalustukseen, kertoo Rentan työmaatilojen tuotelinjapäällikkö Jari Korhonen.
-Asiakkaan kannalta katsottuna siistit, modernit tilat taas välittävät heidän omille asiakkailleen positiivisen kuvan toiminnan laadusta.

 

Tiloihin panostaminen kannattaa

Nykypäivänä työmaan mestarit ja insinöörit saattavat viettää koko työpäivän neljän seinän sisällä työmaatiloissa. Tällöin korostuu tilojen viihtyvyys ja laatu entisestään.
-Eräs mestari kertoi, että hän on ollut kolmekymmentä vuotta työmailla. Hän pohti, että saattaa viettää joka päivä kahdeksasta kymmeneen tuntia sisätiloissa. Työpäivän verran kun istuu palavereissa tai työpöydän ääressä, alkaa olemaan väliä millaisissa tiloissa ja minkälaisella penkillä työpäivän viettää, Korhonen toteaa.
-Pääsääntöisesti olemme saaneet asiakkailta hyvää palautetta. Olemme palautteen mukaan eri tasolla, kun vertaa asiakkaiden aiempia kokemuksia työmaatiloista. Eikä pelkästään uusien tilojen osalta vaan myös kalustuksen. Asiakkaamme arvostavat yhdenmukaisia ja samannäköisiä kalusteita. Pidämme huolen, että asiakas saa rahoilleen vastinetta, Korhonen summaa.

 

Tuotanto omissa käsissä

Työmaatilojen lisäksi myös kalusteiden tuotanto on Rentan omissa käsissä. Kalusteet kehitetään ja valmistetaan yhdessä asiakkaiden ja kalustetoimittajien kanssa.

Kun keksimme tai saamme asiakkaalta palautetta uudesta ideasta, niin otamme yhteyttä kalustetoimittajaan ja he piirtävät kuvat uudesta tuotteesta. Tämän jälkeen hiomme yhdessä luonnosta, jotta saamme asiakasta palvelevan valmiin tuotteen, kertoo Korhonen uuden tuotteen kehityskaaresta.

Hyvänä esimerkkinä toimii pöytien kehitys. Ensimmäisten prototyyppiversioiden jälkeen varastoinnin yhteydessä oli huomattu, että jos pöydän jalat taittuisivat, voisi pöytiä varastoida tehokkaammin. Tämän huomion jälkeen tehtiin uusi prototyyppi, johon muokattiin tarvittavat muutokset ja pöydästä saatiin toimiva ratkaisu.

 

Käytössä myös toimipisteillä

Kalusteiden toimivuudesta voidaan käyttää hyvänä esimerkkinä Rentan helmikuussa auennutta Lahden toimipistettä. Täysin uusi ja konevuokraamoksi suunniteltu kiinteistö kalustettiin Rentan omilla kalusteilla. Lahden lisäksi myös Hämeenlinna, Kajaani, Tampereen Lielahti ja Ylivieska ovat kalustaneet toimipisteensä työmaatilojen kalusteilla.

Tulevaisuuden suhteen Korhosen tiimillä on selkeä ajatus: jatkuva tuotekehitys yhteistyössä asiakkaiden kanssa sekä teknologian hyödyntäminen työmaatiloissa.
-Kehitämme jatkuvasti arkea helpottavia asioita ja yritämme tehdä kaikkemme, jotta työmailla palvelisi aina tarkoitukseen sopivat työmaatilat, summaa Korhonen.