Matti Suur-Hamari ja Renta yhteistyöhön

Teksti ja kuvat: Simo Vilhunen

Tervetuloa Rentan urheilijatiimiin, Matti Suur-Hamari! Mitkä fiilikset? Mitä yhteistyö sinulle merkitsee?

Uusi yhteistyö Rentan kanssa on uskomattoman hieno asia jo pelkästään senkin takia että jaetaan vahvasti samoja arvoja. Jämäkät peruspilarit, pitävä lupaus ja tavoitteet riittävän korkealla. Nämä kuuluvat myös oman ajattelumallin kärkikolmikkoon. Innolla odotan mitä kaikkea hienoa päästään yhdessä tulevaisuudessa tekemään!

Miltä Pyhän kisat sinun silmiisi vaikuttivat?

Pyhän kisat näyttivät uskomattoman hyvälle kaikilla osa-alueilla. Järjestelyt toimivat erinomaisesti ja fiilis katsomon puolella, niinkun kisaajien keskuudessa oli mahtava. Radat oli suunniteltu uskomattoman hyvin ja ne näyttivät hienoilta ja haastavilta laskea… mikä ei yhtään helpottanut sivusta seuraamista. Uskomattoman paljon olisi tehnyt mieli olla mukana kisaamassa, mutta joskus näin. Ensi kaudella sitten vaan vahvempana takaisin!

Ketkä laskijat ovat kovimpia kisakumppaneitasi?

Sanoisin että tällä hetkellä kovimpia kisaajiani ovat Ben Tudhope (Australia), Alex Massie (Canada), Keith Gabel (USA) ja Sun Qi (China).

Miten vietät tulevan kesän?

Tuleva kesä kuluu tiiviisti olkapäävamman kuntoutuksen parissa. Lumilautakrossi on vauhtilaji ja aika usein kisoissa rytisee ja välillä sitten tulee pieniä kolhujakin matkalla maaliviivalle. Itsellä harmillisesti meni olkapää aika säpäleiksi juuri edeltävässä kisassa Espanjassa ennen Pyhän MM-kisoja.

Nyt on tasan kolme viikkoa leikkauksesta ja kuntoutuminen hyvässä käynnissä. Vielä seuraavat kolme viikkoa palautumista operaatiosta ja sitten vedetään haalarit niskaan ja aloitetaan kuntouttaminen. Kovasti hommia tulee kesä sisältämään, mutta se tehdään, että ollaan sitten ensi kaudella taas kunnossa kun kisakausi koittaa.

 

Matti Suur-Hamari

Syntymäaika: 31.5.1986
Syntymäpaikka: Rovaniemi
Laji: Lumilautakrossi
Mitalit:
Paralympialaiset
Pyeongchang 2018 – Kultaa (lumilautacross) & Pronssia (banked slalom)

Paralumilautailun MM-kilpailut
La Molina 2015 – Kultaa (lumilautacross)
Big White 2017 – Kultaa (lumilautacros & banked slalom)