Hyvin suunniteltu on puoliksi rentattu

Oikein valittujen telineiden ja sääsuojien merkitys rakennustyömaalle on lähes mittaamaton. Kun renttaajayritys pystyy asennuksen lisäksi antamaan asiantuntevan panoksensa myös tuotteidensa suunnitteluun, sekä turvallisuus että kustannustehokkuus saadaan huipputasolle. Tämä periaate on kunniassaan Renta Telineillä.

Renta Telineiden toimitusjohtaja Jarno Tuuri on innoissaan. Alalla jo noin 20 vuotta toimineena ammattilaisena hän on parin viime vuoden aikana päässyt todistamaan organisaationsa uudistumista ennen kokemattomalla tavalla.

– Ei niinkään kauan sitten olimme paikallinen toimija. Renta-yhteistyön myötä toiminta on kehittynyt valtakunnalliseksi – kuitenkin paikallisuutta korostaen. Vähintään yhtä iso juttu on uuden, täysdigitaalisen toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto tämän vuoden maaliskuussa. Tällaisen toiminnanohjauksen avulla työnjohtomme pystyy pitämään asiakkaan ajan tasalla projektista. Tämä auttaa optimoimaan palvelut molempien näkökulmasta, hän kertoo.

Rakennusinsinöörin koulutuksen hankkineena Tuuri ymmärtää myös yhtiön palvelutuotteiden työmaateknisen perustan. Siksi hän korostaa teknisen mitoituksen hallinnan tärkeää merkitystä. Tämä näkökohta on hänen mukaansa entisestään korostumaan päin erityisesti sääsuojissa, joiden maksimijännevälit jatkuvasti kasvavat.

– Meillä on tällä hetkellä valmius toimittaa jänneväliltään jopa 45-metrisiä sääsuojia. Sillä on merkitystä sekä kustannusten että laadun kannalta: asiakas saa yhtenäisen suojan isonkin työmaa-alueen päälle tarvitsematta jatkuvasti siirrellä sitä.

 

Asiakkaan ehdoilla tuotanto huomioiden

 

Niin Renta Telineiden kuin koko Renta-yhteisön keskeisiin arvoihin kuuluu asiakaslähtöisyys. Termillä on tässä tapauksessa aitoa sisältöä, kiitos yhtiön avoimen kulttuurin ja modernien, läpinäkyvyyden mahdollistavien työvälineiden.

– Työnjohtomme on koko ajan perillä kokonaistilanteesta: siitä, paljonko mitäkin kalustoa on vapaana ja kuinka kauan. Tarvittava informaatio välittyy kaikille 120 asentajalle ja myös asiakkaillamme, joita kutakin varten meillä on vastuuhenkilö nimettynä, Jarno Tuuri kertoo.

Kun asiakasvastuu on henkilökohtainen, se myös auttaa optimoimaan toiminnan niin, että asiakas aina saa kuhunkin kohteeseen parhaiten sopivan teline- ja sääsuojaratkaisun. Yhtä tärkeää on se, että ajoitus on täsmällinen ja oikea. Kaikki tämä on Jarno Tuurille ja hänen kasvavalle tiimilleen itsestään selvä toiminnan lähtökohta. Kun lisäksi resurssit ovat Renta-yhteistyön myötä aina tarpeenmukaiset, toimitusjohtajalla on syytä tyytyväisyyteen.

– Olemme voineet ja voimme jatkossakin kehittää toimintaa aidon asiakaslähtöisesti. Oulun ja Turun toimistomme huolehtivat omien talousalueidensa asiakkaista samalla pieteetillä kuin me täällä Tuusulassa, Jarno Tuuri kehuu.

 

Jatkokehittämistoimista hän paljastaa sen verran, että toiminnanohjausjärjestelmää tullaan edelleen kehittämään.

– Ja turvallisuus on tietenkin keskeisenä agendassa jatkossakin. Suomessahan rakennustyömailla on Ruotsin ohella Euroopan ehkä paras turvallisuuskulttuuri. Meidän tavoitteenamme on osaltamme parantaa sitä edelleen. Siihen tarvitaan sekä teknistä osaamista että ennen kaikkea oikeaa asennetta työhönsä ja asiakkaisiin.