Ella Junnila Ennätysten rikkoja

Ella Junnila on tällä hetkellä Suomen ykkönen korkeushypyssä. Tapasimme Ellan toukokuussa ennen Lahden Motonet GP -yleisurheilukisoja ja pääsimme haastattelemaan häntä. Ella on Rentan sponsoroima urheilija.

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Ella Junnila ja olen korkeushyppääjä.

 

Milloin aloitit korkeushypyn?

Ensimmäisen kerran olen päässyt korkeushyppypatjalle kahdeksan vuotiaana, eli jos se lasketaan niin silloin. Varsinaisen tavoitteellisen harjoittelun aloitin kuitenkin 13-14 -vuotiaana.

 

Mikä sinut sai innostumaan lajista?

Lapsena katsoin TV:stä kun aikuiset hyppäsivät joissakin arvokisoissa korkeutta. Minusta se oli siistin näköistä ja halusin itse myös kokeilla sitä.

 

Miten on hyppy viime aikoina kulkenut?

Kesäkauden ensimmäisissä kisoissa hyppäsin 190 cm, joten kausi lähti hyvin liikenteeseen. Myös hallikaudella hyppäsin 190 cm, mutta sitten minulle tuli jalkavamma.

 

Mikä on ennätyksesi?

Ennätykseni on 192 cm. (HUOM! Ella paransi ennätystään Tampereella 3.7.19 hypätessään uuden naisten Suomen ennätyksen 195 cm.)

 

Mikä olisi tavallisen tallaajan tulos korkeushypyssä?

Tähän on aika vaikea sanoa mitään, kun olen lähinnä pyörinyt vain muiden korkeushyppääjien kanssa. Parempi puoliskoni, joka ei hyppää korkeutta, hyppäsi viime kesänä 160 cm lyhyellä vauhdilla. Ehkä jotain sitä luokkaa?

Minkälaisia tavoitteita tai unelmia sinulla on korkeushypyn suhteen?

No tietenkin kaikki haluavat olympialaisiin ja sinne korkeimmalle korokkeelle maammelaulua kuulemaan. Se on itsestään selvä haave. Ehkä pohjimmaisena tavoitteena kuitenkin on pitkä ja kovatasoinen ura.

 

Onko sinulla vielä suunnitelmia mitä aiot tehdä urheilu-uran jälkeen?

Valmistuin lukiosta viime vuoden puolella ja hain nyt keväällä yliopistoon opiskelemaan. Eli yliopisto-opinnot olisi tarkoitus aloittaa. Jos ei tänä syksynä vielä, niin ensi syksynä sitten toivottavasti viimeistään.

Tämä leikki loppuu kuitenkin yleensä tuossa kolmenkympin hujakoilla, joten silloin ei voi ihan vielä eläköityä. Eli, saa ja täytyy tehdä jotain muuta kun vain urheilla.

 

Missä iässä korkeushyppääjä on parhaimmillaan?

Se on tietenkin kaikille vähän eri. Urheilijatkin kehittyvät eri vaiheissa ja eri ikäisinä. Yleensä urheilijan huippu on siinä kahden- ja kolmenkymmenen ikävuoden välillä. Joillakin se huippu tulee vähän aikaisemmin ja toisilla sitten vähän myöhemmin.

 

Onko lajitaustaa muista urheilulajeista?

Olen pelannut jalkapalloa, lentopalloa, ratsastanut ja yleisurheilussa koettanut kaikkia lajeja – moukaria lukuun ottamatta.

 

Mikä on lempijäätelösi?

Nyt on kiperä kysymys, sillä voisin elää jäätelöllä. Suklaajäätelö suklaahipuilla on todella hyvä. Se on varmaan lemppari!