Vuosi 2018 – Vahva kasvun ja kansainvälistymisen vuosi

Rentan historian kolmas toimintavuosi 2018 oli kaikilla mittareilla menestyksekäs strategiamme mukainen kansainvälistymisen vuosi

Rentan toiminta laajeni Ruotsiin kesäkuussa 2018 ostaessamme Stål & Hyr Group AB:n koko osakekannan. Vuoden jälkimmäisellä puoliskolla kasvu Ruotsissa jatkui vahvana sekä orgaanisesti että lisäyrityskauppojen ansiosta ja käytännössä tuplasimme Ruotsin liiketoimintamme koon vuoden loppuun mennessä. Lokakuussa toimintamme laajeni Norjaan Rentan ostaessa Flexleie AS:n koko osakekannan ja myös Suomessa vahva orgaaninen kasvu jatkui läpi vuoden.

Vuonna 2018 Renta-konsernin liikevaihto yli tuplaantui 107 MEUR:iin (45 MEUR vuonna 2017) edellisvuoteen verrattuna. Vuonna 2018 toteutettujen yrityskauppojen koko vuoden vaikutus huomioiden liikevaihtomme yli kolminkertaistui 156 MEUR:iin. Strategiamme mukaisesti aiomme jatkaa myös tulevaisuudessa vahvaa kasvua sekä nykyisissä toimintamaissamme että muissa Itämeren ympäristön maissa sekä yrityskaupoin että orgaanisesti

Keskeinen tavoitteemme on tehdä Rentan kanssa toimiminen helpoksi niin asiakkaillemme kuin muillekin sidosryhmillemme modernien työkalujen avulla. Esimerkkejä edistyksellistä digisovelluksista ovat mm. tässäkin lehdessä esiteltävä Renta Easy, telineliiketoiminnan toiminnanohjausjärjestelmämme Renta Pro sekä työmaatilojen suunnittelutyökalu Renta Modules, jotka kaikki luovat läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta sekä asiakkaillemme että omalle henkilöstöllemme. Digitaaliset palvelumme ovat täysin skaalautuvia ja vuoden 2019 digiteemanamme onkin palveluiden kansainvälistäminen, palveluiden jatkuvaa kehittämistä tietenkään unohtamatta.

Rentan muutos kolmen toimintavuotemme aikana on ollut valtava. Vuoden 2016 alun startupista on kolmessa vuodessa kasvanut n. 70 toimipisteessä toimiva ja n. 550 henkilöä työllistävä kansainvällinen konserni. Kaiken keskiössä on alusta asti ollut halumme palvella asiakkaitamme sekä ratkaista heidän haasteitaan sekä tehdä Rentasta hyvä ja vastuullinen työnantaja omalle henkilöstöllemme. Vain siten pystymme lunastamaan lupauksemme ja olemaan luottamuksen arvoisia ammattilaisia!

Toivotan kaikille lukijoille mukavaa kevättä!

 

Lauri Matikainen, CFO
Renta Group Oy