Renta Future TV

​Renta Future TV on kuusiosainen keskusteluohjelma vastuullisuudesta. Se on tehty sinulle, jota vastuullisuuden kysymykset kiinnostavat, ja yhtä lailla sinulle, jota koko vastuullisuuspuhe lähinnä epäilyttää.

​Renta Future TV – Kuusiosainen keskusteluohjelma vastuullisuudesta

Renta Future TV:n jaksoissa vaihtuva vieraskattaus ottaa tietyn vastuullisuuden teeman kerrallaan käsittelyyn. Keskustelua vetävät Team Rentan urheilijatähdet Ella Junnila ja Kristiina Mäkelä.

Ensimmäinen jakso julkaistaan jo torstaina 11. elokuuta 2022!

 

Kolme hyvää syytä katsoa:

1. Mielenkiintoiset vieraat – joka jaksossa neljä erilaista kovan luokan vaikuttajaa ja asiantuntijaa

2. Mahtava studiotiimi – juontajina yleisurheilutähdet Ella Junnila ja Kristiina Mäkelä

3. Tiukat teemat – mm tulevaisuuden koneet, osaajapula, päästöt, turvallisuus, bisnesmahdollisuudet

 

Klikkaa alapuolelta jakson kuvaketta ja katso! Voit myös kuunnella jakson keskustelun audiomuodossa haluamassasi palvelussa, kuten Spotifyssa, iTunesissa, SoundCloudissa, Google Podcastissa tai Youtubessa.

Sarjan juontajat

Renta Future TV:n juontoparina toimivat Team Rentan korkeushyppääjä Ella Junnila ja kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä. 

Urheilijatähdet ottavat roolinsa studiossa upeasti haltuun omalla persoonallaan. Keskusteluista tulee myös läpi molempien aito kiinnostus vastuullisuuskysymyksiä kohtaan. Katsojat pääsevätkin näkemään uuden puolen myös Ellasta ja Kristiinasta.

 

”Oli kiva olla kerrankin se kysyvä osapuoli haastatteluissa. Opin paljon uutta liittyen kiertotalouteen, ja siihen miten sitä toteutetaan käytännössä Suomalaisessa teollisuudessa ja erityisesti konevuokrauksessa. Erityisesti jäi mieleen kaikkien keskustelijoiden hirveä halu mennä eteenpäin kohti kestävämpää tulevaisuutta. Kaikki olivat positiivisia sen suhteen, että oikeita asioita tehdään nyt, ja tullaan tekemään myös tulevaisuudessa”, Ella kommentoi.

Julkaisujakso:
Mikä RFTV?
Jakso #1:
Future Fleet
Jakso #2:
Työturvallisuus
Jakso #3:
Uudet osaajat
Jakso #4:
Kiertotalous
Jakso #5:
Hyvää bisnestä
Jakso #6:
Teknologiat

Renta Future TV jaksot

RFTV #6: Teknologiat

RFTV #6: Teknologiat

On sanottu, että rakentaminen on yksi vähiten digitalisoituneita toimialoja. Tämä asia on muuttumassa. Paikoin jopa hyvin nopeasti. Omalta osaltaan tätä on ajanut yhä nopeampi ja kattavampi tietoliikenneverkko.

Renta Future TV:n jaksossa yritämme ottaa selvää siitä, missä tänään ollaan, ja mihin olemme rakentamisen ja konevuokrauksen digitalisaation suhteen matkalla? Mikä digitalisaatiota kiihdyttää ja mikä taas jarruttaa? Miksi toisaalta ”vanhanaikainen” käsin kirjoittaminen pitää edelleen pintansa?

RFTV #5: Vastuullisuus on hyvää bisnestä

RFTV #5: Vastuullisuus on hyvää bisnestä

Tuoreen tutkimuksen mukaan 99% Suomen suurten yritysten johtajista pitää vastuullisuutta olennaisena. Yli puolet heistä oli myös sitä mieltä, että vastuullisuuden hyödyt ylittävät siihen käytetyt kustannukset.
Asiantuntijat puntaroivat vastuullisuuden ja bisneksen suhdetta unohtamatta kiperiä kysymyksiä kuten; kuka vastuullisuuden edistämisen lopulta maksaa? Ja mitä mahdollisuuksia meillä on viherpesun tunnistamiseen?

RFTV #4: Rakentamisen päästöt

RFTV #4: Rakentamisen päästöt

Tähän asti on kiinnitetty paljon huomiota rakennusten käytön aikaisiin päästöihin. Uusien energiamääräysten myötä uudisrakennuksissa on vain niukasti varaa lisävähennyksille. Päästöjä voidaan karsia myös rakennusten elinkaaren alku- ja loppupäästä – esimerkiksi rakennusmateriaalien valmistuksesta, rakentamisen prosesseista sekä rakennusjätteestä.

RFTV #3: Mistä uudet osaajat?

RFTV #3: Mistä uudet osaajat?

Harva meistä tietää jo nuorena mihin ammattiin haluaa. Rentan tekemän kyselyn perusteella oma työ löytyy monelle ennemminkin sattuman kautta tai sopivan sauman avautuessa. Meillä on samalla sekä pulaa osaajista että iso joukko paikkaansa etsiviä ihmisiä töitä vailla. Miksi näin on, ja mitä sille voitaisiin tehdä? Renta Future TV:n kolmannessa jaksossa näitä teemoja puidaan erityisesti teknisen kaupan ja rakentamisen näkökulmasta. Mukana on jälleen mielenkiintoinen kattaus asiantuntijoita, jokainen hieman eri kulmasta.

RFTV #2: Kenen vastuulla on turvallisuus? – Työturvallisuus

RFTV #2: Kenen vastuulla on turvallisuus? – Työturvallisuus

Toisessa, työturvallisuutta käsittelevässä jaksossa vieraat vaihtavat ajatuksia esimerkiksi rakennusalan vaaralliseksi mielletystä maineesta, turvallisuuden kehittämisen keinoista, välittämisestä, ammattiylpeydestä ja teknisistä ratkaisuista – turvallisuuskulttuuria unohtamatta!

RFTV #1: Future Fleet – Tulevaisuuden koneet

RFTV #1: Future Fleet – Tulevaisuuden koneet

Vieraat ruotivat eri näkökulmista niin koneiden tulevaisuuden käyttövoimia, sekä telematiikan, tekoälyn, Internet-of-Thingsin kuin autonomisten koneiden kaltaisten teknologioiden mahdollisuuksia ja rajoitteita – käytännön esimerkkien kautta.
Yksi juttu voidaan jakson keskustelusta paljastaa; robotit eivät uhkaa meidän työpaikkoja.