Vastuullisuus on hyvää bisnestä

Renta Future TV – Jakso #5

Renta Future TV jakso 5 – Vastuullisuus on hyvää bisnestä

”On tosi olennaista tehdä muutos näkyväksi

Tuoreen tutkimuksen mukaan 99% Suomen suurten yritysten johtajista pitää vastuullisuutta olennaisena. Yli puolet heistä oli myös sitä mieltä, että vastuullisuuden hyödyt ylittävät siihen käytetyt kustannukset.

Yrityspäättäjät ovat saaneet painetta vastuullisuusasioissa niin sijoittajilta, asiakkailta kuin työntekijöiltä. Tämän ovat havainneet myös kaikki Renta Future TV:n ”bisnesjakson” asiantuntijoista omassa työssään.

Toki tietty osuus ihmisistä on vastuullisuuden suhteen epäilevällä kannalla. Aina ei myöskään ole selkeää kuvaa mitä tällä sanalla tarkoitetaan?

Asiantuntijat puntaroivat vastuullisuuden ja bisneksen suhdetta unohtamatta kiperiä kysymyksiä kuten; kuka vastuullisuuden edistämisen lopulta maksaa? Ja mitä mahdollisuuksia meillä on viherpesun tunnistamiseen?

 

Katso jakso, ja poimi vinkit omaan bisnekseen!

Voit kuunnella jakson myös podcastina:

Jakson asiantuntijat

Kari-Tapio Saarela

Operatiivinen johtaja

Renta Suomi

”Jos vastuullisuudesta haluaa kilpailuetua, sen pitää mennä läpi organisaation – ylhäältä alas ja alhaalta ylös. Se ei ole mikään pienen kuplan asia, vaan taitaa olla toisin päin; se pieni kupla taitaa olla sitä porukkaa, joka olkaa kohauttaa näille asioille.”

Kari-Tapio Saarela, Operatiivinen johtaja – Renta Suomi

Satu Pahkala

Vastuullisuusasiantuntija

Todd

”Henkilöstö on paras ja vaativin sidosryhmä vastuullisuudelle, koska sehän näkee joka päivä tekeekö yritys niinkuin sanoo, ja miten vastuullisuus eletään arjeksi. Silloin kun vastuullisuus on oikeasti siellä toiminnassa, niin mikä sen parempaa, kuin että henkilöstö ylpenä kertoo työstään omille läheisille ja sidosryhmilleen. Ja sitten taas toisinpäin, jos vastuullisuus ei ole uskottavaa niin eihän se motivoi. Se näkyy heti sitten ulospäin.”

– Satu Pahkala, Vastuullisuusasiantuntija – Todd

Jokke Eljala

Tutkimuspäällikkö

Suomalaisen Työn Liitto

”Mitä mitataan, niin sitä saadaan, näin se valitettavasti menee. Me uskotaan numeroihin. Ja siinähän me nähdään se muutos joka tapauksessa. Se on tapa sitouttaa henkilöt myös siihen tekemiseen.”

-Jokke Eljala, Tutkimuspäällikkö – Suomalaisen Työn Liitto

Lilli Linkola

Kiertotalousasiantuntija

Lassila & Tikanoja

”Rakennusalan vahvuutena on se, että ollaan totuttu ajattelemaan pitemmissä elinkaarissa kuin vaikka muoti, tällainen oikeasti nopeasyklinen ala. Voidaan nostaa se, että on kehitetty tällaisia elinkaarimittareita, jolla mitataan elinkaaren kustannustehokkuutta, ympäristövaikutuksia ja hiilijalanjälkeä. Näitä soisi ottaa muuallakin yhteiskunnassa käyttöön.”

Lilli Linkola, Kiertotalousasiantuntija – Lassila & Tikanoja

Jakson juontajat

Korkeushyppääjä Team Renta
Kolmiloikkaaja Team Renta

Katso myös muut jaksot

RFTV #6: Teknologiat

RFTV #6: Teknologiat

On sanottu, että rakentaminen on yksi vähiten digitalisoituneita toimialoja. Tämä asia on muuttumassa. Paikoin jopa hyvin nopeasti. Omalta osaltaan tätä on ajanut yhä nopeampi ja kattavampi tietoliikenneverkko.

Renta Future TV:n jaksossa yritämme ottaa selvää siitä, missä tänään ollaan, ja mihin olemme rakentamisen ja konevuokrauksen digitalisaation suhteen matkalla? Mikä digitalisaatiota kiihdyttää ja mikä taas jarruttaa? Miksi toisaalta ”vanhanaikainen” käsin kirjoittaminen pitää edelleen pintansa?

RFTV #4: Rakentamisen päästöt

RFTV #4: Rakentamisen päästöt

Tähän asti on kiinnitetty paljon huomiota rakennusten käytön aikaisiin päästöihin. Uusien energiamääräysten myötä uudisrakennuksissa on vain niukasti varaa lisävähennyksille. Päästöjä voidaan karsia myös rakennusten elinkaaren alku- ja loppupäästä – esimerkiksi rakennusmateriaalien valmistuksesta, rakentamisen prosesseista sekä rakennusjätteestä.

RFTV #3: Mistä uudet osaajat?

RFTV #3: Mistä uudet osaajat?

Harva meistä tietää jo nuorena mihin ammattiin haluaa. Rentan tekemän kyselyn perusteella oma työ löytyy monelle ennemminkin sattuman kautta tai sopivan sauman avautuessa. Meillä on samalla sekä pulaa osaajista että iso joukko paikkaansa etsiviä ihmisiä töitä vailla. Miksi näin on, ja mitä sille voitaisiin tehdä? Renta Future TV:n kolmannessa jaksossa näitä teemoja puidaan erityisesti teknisen kaupan ja rakentamisen näkökulmasta. Mukana on jälleen mielenkiintoinen kattaus asiantuntijoita, jokainen hieman eri kulmasta.

RFTV #2: Kenen vastuulla on turvallisuus? – Työturvallisuus

RFTV #2: Kenen vastuulla on turvallisuus? – Työturvallisuus

Toisessa, työturvallisuutta käsittelevässä jaksossa vieraat vaihtavat ajatuksia esimerkiksi rakennusalan vaaralliseksi mielletystä maineesta, turvallisuuden kehittämisen keinoista, välittämisestä, ammattiylpeydestä ja teknisistä ratkaisuista – turvallisuuskulttuuria unohtamatta!

RFTV #1: Future Fleet – Tulevaisuuden koneet

RFTV #1: Future Fleet – Tulevaisuuden koneet

Vieraat ruotivat eri näkökulmista niin koneiden tulevaisuuden käyttövoimia, sekä telematiikan, tekoälyn, Internet-of-Thingsin kuin autonomisten koneiden kaltaisten teknologioiden mahdollisuuksia ja rajoitteita – käytännön esimerkkien kautta.
Yksi juttu voidaan jakson keskustelusta paljastaa; robotit eivät uhkaa meidän työpaikkoja.