Renta laajentaa Ruotsissa

Rentan ruotsalainen tytäryhtiö Stål & Hyr Group AB on 9.11.2018 allekirjoittanut ruotsalaisen konevuokraamo Aros Hyresmaskiner AB:n koko osakekannan ostamista koskevan sopimuksen. Aroksen omistavat neljä yksityishenkilöä, jotka eivät ole mukana yhtiön toiminnassa . Kaupan myötä Renta-konsernin liikevaihto (pro forma) vuonna 2018 arvioidaan olevan noin 155 MEUR:a. Kaupan on tarkoitus toteutua joulukuussa.

 

Aros Hyrmaskiner on vuonna 1990 perustettu yhtiö, jonka kotipaikka on Västeråsissa. Yhtiöllä on Västeråsin ja Tukholman välillä neljä vuokraamoa, joissa työskentelee tällä hetkellä 40 työntekijää. Viimeisimmän tilikauden liikevaihto oli 112 MSEK. Aros on yleiskonevuokraamo, joka on vahva työmaatilojen sekä lämmitys- ja sähköistysjärjestelmien vuokraamisessa.

Rentalle yrityskauppa on strategian mukainen ja luonnollinen jatko aiemmin syksyllä tehdylle Hyrcenter:n kaupalle niin verkoston kuin tuotetarjoaman suhteen. Aros Hyresmaskiner täydentää maantieteellisesti verkostoamme, ja on myös ensimmäinen askel Tukholman markkinoille Sollentunassa sijaitsevan vuokraamon myötä. Yhtiön toimitusjohtaja ja avainhenkilöt jatkavat nykyisissä tehtävissään tehden kaupan yhteydessä henkilökohtaiset sijoitukset Renta Group Oy:öön.

Kaupan jälkeen Rentalla on Ruotsissa 25 vuokraamoyksikköä, ja koko konsernissa 58 yksikköä. Tarkoituksena on jatkaa laajentumista edelleen ja luoda Ruotsin keskeiset alueet kattava verkosto kahdessa vuodessa. Renta toimii tällä hetkellä Ruotsissa usean eri brändin alla, ja siirtyminen Rentaan tehdään hallitusti koko Ruotsin toiminnan osalta erillisen suunnitelman mukaisesti ensi vuoden aikana.

Osapuolet ovat sopineet, etteivät julkaise kauppahintaa tai muita kauppaan liittyviä yksityiskohtia.

 

Lisätiedot:

Kari Aulasmaa
CEO
Renta Group Oy
+358 40 511 6445
[email protected]

Joacim Johansson
Toimitusjohtaja
Stål & Hyr Group AB
+46 70 104 07 00
[email protected]

 

Renta Group Oy

Renta Group Oy on suomalainen vuonna 2016 toimintansa aloittanut rakennuskoneita ja -laitteita vuokraava yhtiö.  Renta toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa yli 450 työntekijän voimin 58 toimipaikan verkostolla. Vuokrattavan kaluston tarjoama kattaa laajasti työmailla käytettävät koneet ja laitteet sekä niihin liittyvät palvelut. Vuokraamoverkoston lisäksi yhtiöllä on merkittävät teline- ja sääsuojauspalvelujen toimittaja.

www.renta.fi