Nico Tiihonen
Markkinointipäällikkö

“Täällä ihmiset voivat aidosti työskennellä omina persoonina.”

Renta osti lahtelaisen rakennusliikkeen rakennuskonekaluston joulukuussa 2016. Ennen lopullista kaupan vahvistamista kalusto piti inventoida usealta työmaalta. Inventoimista varten Renta etsi Lahden vuokraamoon monipuolista projektityöntekijää, jonka työtehtäviin kuuluisivat kaluston laskeminen, merkitseminen sekä huoltaminen.

Projekti vaati osaamista tietokoneen kanssa sekä kaluston tuntemista.

Nico Tiihoselle konevuokraamossa työskentely oli jo ennestään tuttua, koska hän oli ollut kesätöissä konevuokraamossa. Rentan avoimesta työpaikasta Nico sai tietää tuttunsa kautta.

Muutaman puhelinsoiton jälkeen ja yhden Lahden Rentalla tehdyn vierailun jälkeen Nico allekirjoitti ensimmäisen työsopimuksen Rentan kanssa.

– Jo ensimmäisessä työhaastattelussa kerroin, että haluaisin jonain päivänä tehdä markkinointia ja viestintää Rentalle. Tiesin heti yritysesittelyn jälkeen, että voisin tuoda lisäarvoa tähän nuorekkaaseen yritykseen, kertoo Tiihonen.

Ensimmäiset kolme kuukautta Nico vieraili työmailla ja inventoi ostettua kalustoa. Inventoimisen ohella Nico huolsi ja merkitsi hankittuja koneita sekä teki muita konevuokraamon päivittäisiä tehtäviä.

Samalla hetkellä Rentalla suunniteltiin oman markkinointi- ja viestintähenkilön palkkaamista. Jatkuvasti kasvava toimipisteverkosto vaati ammattilaista hallitsemaan brändiä sekä hoitamaan päivittäisiä juoksevia asioita markkinoinnin parissa.

Kahden hengen tehotiimi luo sisältöä joka näyttää ja maistuu Rentalta

– Nicolla oli koulutus alalle ja aiempaa työkokemusta markkinoinnista. Nuori ja innovatiivinen henkilö sopisi hyvin tähän tehtävään, koska halusimme hyödyntää teknologian tuomia nykyaikaisia mahdollisuuksia, kertoo Renta Oy:n operatiivinen johtaja Kari-Tapio Saarela.

Huhtikuussa 2017 Nico aloitti Rentan markkinointi- ja viestintäasiantuntijana. Työtehtävät pitävät sisällään erilaisia markkinoinnin ja viestinnän tehtäviä.

– Työpäivät menevät pääosin suunnittelun ja toteutuksen parissa. Teemme myös paljon yhteistyötä toimipisteidemme kanssa. Tavoitteemme on auttaa heitä kaikessa mahdollisessa. Heidän vuoksi me olemme täällä.

Nicon myötä Rentalle on perustettu tehokas ja ketterä Rentan yrityskulttuuriin sopiva markkinointi- ja viestintäosasto.

– Meillä on tehokas kahden hengen tiimi markkinoinnissa, joten pystymme tekemään kaiken inhousena. Tiimin avulla pystymme luomaan sisältöä joka oikeasti näyttää ja maistuu Rentalta. Meidän on myös ketterämpi reagoida kun kaikki tapahtuu saman katon alla.

– Olen pitänyt ajastani Rentalla, koska täällä on mahtava työilmapiiri ympäri verkoston. Ihmiset ovat täysiä ammattilaisia, mutta silti meillä on rento ilmapiiri. Kaikesta huomaa, että jokainen renttaaja haluaa jatkuvasti kehittää meidän toimintojamme, jotta voimme palvella asiakkaitamme entistä tehokkaammin, Tiihonen summaa.

Nico Tiihonen

Koulutus: Tradenomi, LAMK (2014)
Aloitti renttaajana: tammikuussa 2017
Nykyisessä työtehtävässä: huhtikuu 2017 >

 

Miksi suosittelisit Rentaa työpaikkana?

-Meillä ihmisiin luotetaan ja täällä ihmiset voivat aidosti työskennellä omina persoonina. Meillä on myös aito mahdollisuus edetä uralla eteenpäin omien vahvuuksien ja taitojen avulla.