Muutoksen tuulet puhaltavat

Elämme alati teknologian muovaamassa maailmassa. Oma rakas toimialamme ei ole tästä erillisenä saarekkeena, vaan osana muutosta. Toimialaamme on klassisesti mielletty konservatiiviseksi – eikä välttämättä täysin syyttä. Rakentamisen alalla ei ole tapahtunut yhtä valtavaa muutosta viimeisen kahden vuosikymmenen aikana, kuten esimerkiksi talouden- tai päivittäistavarakaupan saralla.

Muutos on ollut näkyvää jo useilla toimialoilla. Nykyään on normaalia käyttää maksuvälineenä älykelloa, verkkokaupat syrjäyttävät perinteiset kivijalkakaupat niin päivittäistavaroiden kuin käyttötavaroiden osalta sekä robotit hoitavat osakekauppaa. Myös autoteollisuus on kehittänyt autonomisesti ja ekologisesti liikkuvia kulkuneuvoja.

Maailmaamme muokkaavat lisäksi yhä kiihtyvällä tahdilla globaalit megatrendit. Työn muutos, kaupungistuminen, kierto – ja alustatalous, ilmastonmuutos ja planeettamme jatkuvasti niukemmat sekä tarkemmin jaettavat resurssit.

Roolimme konevuokraamona on vastata muuttuvaan maailmaan ja ymmärtää kuinka operoimme tässä jatkuvasti kehittyvässä ympäristössä. Olemme pieni, mutta oleellinen ja tärkeä osa rakentamisen arvoketjua. Meidän tehtävämme on tukea asiakkaitamme tässä muuttuvassa maailmassa. Herkästi kuunnella ja ratkaista heidän ongelmiaan, tarpeitaan, toiveitaan ja kipupisteitä sekä tätä kautta parantaa heidän arkeaan.

Rentalla olemme ennakkoluulottomasti ottaneet härkää sarvista. Nuorena ja rohkeana toimialan haastajana olemme pystyneet ottamaan pelikentän haltuun digitalisaation suunnannäyttäjänä. Monet innovaatiot, joita olemme tuoneet vuoden 2016 jälkeen markkinoille ovat vakiutuneet toimialan normaaleiksi käytännöiksi. Nyt meidän on aika katsoa omaa positioitamme toimialan johtavana digitalisaatiotoimijana ja miettiä, kuinka entisestään kiihdytämme omaa tekemistämme. Tässä avainasemissa ovat ehdottomasti omat Renttajaamme, yhteistyökumppanit sekä tietenkin asiakkaat, joille palvelua tuotamme. Nämä sekä oikea asenne ja vahvat investoinnit teknologiaan ovat meidän keihäänkärkemme.

Olemme perustaneet oman sovelluskehitysyksikön Renta DigiOfficen, jonka tehtävänä on rakentaa yhdessä liiketoiminnan kanssa moderneja sovelluksia helpottamaan niin asiakkaiden kuin Renttaajien arkea. Tulemme tässä Renttaajan versiossa kertomaan tarkemmin omista sovelluksistamme sekä niiden käyttötarkoituksista ja taustoista.

Toimialan uudistaminen ei kuitenkaan ole pelkästään applikaatioita tai sovelluksia. Nämä ovat vain yksi näkyvä osa muutoksesta omassa toiminnassamme ja asiakkaidemme tavassa toimia. Me emme kehitä applikaatioita kehittämisen ilosta vaan sen takia, että oma moderni toimintatapamme vaatii moderneja työkaluja. Myös asiakkaamme osaavat vaatia meiltä näitä sovelluksia.

Rentalla olemme kiteyttäneet digitalisaation neljään kohtaan, jotka pidämme aina mielessämme uusia ratkaisuja haettaessa ja kehittäessä:

• Asiakaskokemuksen parantaminen
• Oman toiminnan kehittäminen
• Henkilöstön tyytyväisyyden parantaminen
• Kilpailuedun saaminen ja sen pitäminen

Näiden bullettien lisäksi tarvitaan myös luovaa ajattelua ja rohkeutta miettiä tulevaisuutta. Toivotan kaikki asiakkaamme, yhteistyökumppanimme sekä Renttaajat innovoimaan sekä uudistaman toimialaa kanssamme!

Mielekkäitä lukuhetkiä tämän Digi-Renttaajan parissa!

 

Joel Särkkä, CIO
Renta Group Oy