Kun asiakas on tyytyväinen, näitäkin miehiä naurattaa

Jari Malinen (alh.vas.), Kai Sahlman, Sami Koponen, Ari Tarvainen sekä Petri Jäntti palvelevat uusissa tiloissa Suvannontie 9:ssä Kolmisopessa.

Kuopion toimipiste muutti huhtikuussa 2019 uusiin toimitiloihin Kuopion Kolmisopeen. Alue on keskeinen paikka Kuopiossa jossa on tarjolla monenlaisia kauppoja ja palveluita. Paikallisuus on Rentalle tärkeä arvo ja konevuokraamon tuleminen muiden palveluiden läheisyyteen on osa tätä.

Kuopion Rentan upouusien tilojen ovet avautuvat Suvannontiellä jokaisena arkiaamuna kello 7 aikaan. Kiireisin aika alkaakin heti aikaisin aamulla, kun pienemmät ja isommat urakoitsijat, teollisuuslaitokset ja yksityishenkilöt käyvät noutamassa tarvitsemiaan koneita vuokralle.

– Kaikkia koneita ei kannata missään nimessä ostaa, sillä vuokraaminen on helppoa, nopeaa ja taloudellisesti järkevämpää. Kaikki kalustomme on uutta ja tehokasta, joten vuokraamalla saa käyttöönsä nykyaikaisen kaluston, jonka huollosta me myös huolehdimme, Rentan aluemyyntipäällikkö Jari Malinen kertoo.

Rentalla on toimipisteitä ympäri Suomen, mutta Kuopiossa asiat tehdään omalla tavalla, sillä lailla sopivasti savolaisittain.

– Olen työurani aikana liikkunut paljon ympäri Suomea ja ollut tekemisisissä kaikkien heimojen kanssa. Eivät savolaiset sen kierompia ole kuin kierot ihmiset yleensä, Malinen naurahtaa pilke silmäkulmassa ja lisää:

– Savolaiset eivät välttämättä aina sano asioita suoraan, heitä pitää osata lukea. Meille Kuopion Rentassa on tärkeää olla asiakkaidemme kumppaneita. Mietimme ratkaisuja yhdessä, jolloin tuloksena on kokonaisedullinen ratkaisu ja asiakkaalla on käytössään juuri oikeat välineet juuri oikeaan aikaan. Ei ole meidänkään etu, jos työkalut seisovat toimettomana työmailla, Malinen toteaa.

Renta Kuopion toimipisteen esimies Petri Jäntti ja aluemyyntipäällikkö Jari Malinen varmistavat työkavereidensa kanssa, että asiakkailla on juuri oikeat työkalut oikeaan aikaan.

Apua yllättäviinkin tilanteisiin

Kuopion Rentassa kumppanuus tarkoittaa myös sitä, että apua ja palvelua on tarjolla myös silloin, kun koneille tulee yllättäen tarvetta.

– Meillä on kuljetuskumppani, jonka kanssa huolehdimme työkalut aamulla aikaisin työmaille. Meillä on tarvittaessa myös valmius reagoida nopeastikin, mikäli tilanne niin vaatii. Esimerkiksi silloin kun Jynkän koulussa sattui iso vesivahinko, minulle tuli puhelinsoitto sunnuntaina iltapäivällä. Olin silloin Tampereella, mutta tarvittavat työvälineet olivat koululla puolen tunnin päästä soitosta, Malinen muistelee.

Joustoa löytyy tarvittaessa myös Rentan muilta toimipisteiltä.

– Esimerkiksi eilen myöhään iltapäivällä asiakkaamme soitti, että tarvitsee juuri tiettyjä koneita, joita meillä ei Kuopiossa ollut. Soitimme Tampereen toimipisteelle, josta ne oli saman tien viety rekkaterminaaliin ja olivat heti seuraavana aamuna Kuopiossa asiakkaallamme.

 

”Teemme työtä asiakkaita, emme toisiamme varten”

Kuopion Renta työllistää 6 henkeä, joista kaikki osallistuvat asiakaspalvelutyöhön.

– Olemme selvästi tehneet asioita täällä Kuopiossa oikein, sillä olemme voimakkaassa kasvussa. Paikallisuus ja hyvä palvelu ovat meille tärkeää, sillä asiakkaita varten me tätä työtä teemme, emme toisiamme.

Kuopion Renta on toiminut Suvannonkadulla huhtikuun alusta lähtien ja henkilökunta viihtyy uusissa tiloissa paremmin kuin hyvin.

– Tänne on asiakkaidenkin helppo tulla, motarilta pääsee nopeasti pihaamme, jossa mahtuu hyvin liikkumaan autoilla ja rekoilla.

Renta fakta

Renta on toiminut kaksi vuotta Kuopiossa, jossa se työllistää kuusi vakituista työntekijää.

Toimipiste sijaitsee Kolmisopessa Suvannontie 9:ssä.