Kimi Patova
– Seuraava suomalainen supertähti

Kimin kilpailukalenterin löydät Facebookista @ Kimi Patova #21

Hyvinkääläinen ratamoottoripyöräilijä Kimi Patova on määrätietoisesti raivaamassa tietään kansainvälisille moottoriradoille. Renta alkoi vuonna 2018 tukemaan nuoren miehen taivalta kohti kansainvälisiä kilparatoja.

Vasta 16-vuotias suomalaislupaus ajaa kaudella 2018 road racingiä Supersport 300 – luokassa. Kimi Patova harjoittelee myös Superstock600 -luokan moottoripyörällä, jolla on tarkoitus kilpailla jo tänä vuonna. Kauden tavoitteeksi nuori lupaus kertoo ajokokemuksen kartuttamisen sekä kansainvälisillä radoilla kilpailemisen.
-Kuusisatasella treenaaminen on tulevalla kaudella isossa osassa ja kisaakin ajetaan, jos ranteet riittävät, Kimi kertoo ajatuksistaan tulevaa kautta kohtaan.

Monipuolista harjoittelua

Kimin esimerkillinen asenne niin kilpailemisen kuin määrätietoisen harjoittelun suhteen luovat uskoa suomalaisten urheilijoiden menestymiseen tulevina vuosina kansainvälisillä areenoilla. Kesäisin Kimi harjoittelee road racingin ohella supermotoa, flat trackia, crossia, enduroa ja minisupermotoa.
-Kaikkea yritetään ajaa, sillä kaikki ajaminen vie kuljettajana eteenpäin.

Talvella harjoitteluohjelmaan sisältyi muun muassa lenkkeily, pyöräily ja fysiikkaharjoitteet kuntosalilla. Ajotuntumaa pidettiin yllä ajamalla metsässä enduroa.

Koko perheen voimin

Nuoren moottoriurheilijan taustalta löytyy myös tietenkin vahva tukiverkosto. Kimin oma tiimi koostuu äidistä, isästä ja veljestä. Perheenjäsenet ovat vahvasti mukana tekemässä kultaakin arvokkaampaa työtä unelman eteen.
-Äiti hoitaa hallinnollista puolta, isä huoltaa pyörät ja veli vastaa fysiikkavalmennuksesta. Homma ei olisi mitään ilman heitä, tiivistää Kimi.

Tulevalla kaudella Kimi ajaa kisaa RAM Racing Teamin väreissä. Tallin uusimpana jäsenenä Kimi on päässyt kovaan seuraan, sillä kummallakin tallikaverilla (Jani Rätöllä ja Felix Nässillä) on takataskussaan edelliskaudelta omien luokkiensa Suomen mestaruudet.

Kannattaa ottaa nimi ylös. Tulemme vielä kuulemaan tästä hurjapäästä!

Kimi Patova

IKÄ: 16

ASUINPAIKKA: Hyvinkää

LAJI: Road racing

LUOKKA: SSP300

TIIMI: RAM Racing Team

TAVOITTEET TULEVALLE KAUDELLE: Ajaa mahdollisimman paljon sekä päästä kilpailemaan ulkomaille.

UNELMA: MotoGP-mestaruus ja saada ajamisesta ammatti.